Korfbal arbiter Peter van der Terp uit Steenwijk fluit op World Games in Amerika: 'Hartstikke leuk om dit een keer mee te maken'

De Amerikaanse zanger Randy Newman zingt in zijn lied Birmingham liefdevol over de Amerikaanse universiteitsstad: ‘Birmingham, Birmingham. The greatest city in Alabama. You can travel ‘cross this entire land. But there’s no place like Birmingham’. En daar in Birmingham is komende zomer sportief gezien veel te beleven. Want de World Games, voor sporten die niet olympisch zijn, strijken neer in dit metropool. Ook arbiter Peter van der Terp mag richting de stad.

Peter van der Terp.

Peter van der Terp. Foto: Archief: Wilbert Bijzitter

Tijdens de World Games wordt er in 32 sportieve disciplines gestreden om de medailles. Ook in de korfbalsport. En zo kreeg arbiter Peter van der Terp uit Steenwijk een uitnodiging van het IKF om in Amerika te komen fluiten. De World Games zijn straks van 7 tot en met 17 juli. „Hartstikke leuk. Ik ben hier best blij mee”, zo is de eerste reactie. „Door corona zijn de World Games een jaar opgeschoven, want ze zouden in 2021 worden gehouden. Het zijn voor mij de eerste World Games in mijn carrière als arbiter. Nadat ik in 2017 weer ben begonnen moest ik me opwerken van niveau 2 naar elite scheidsrechter.”