Kornelis Kopje Cultuur verheugd met aspirant lidmaatschap bij Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland

Moda Domo in het het park.

Moda Domo in het het park. Foto: Sieb van der Laan

Tijdens de ledenvergadering van Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland (VBFN) is besloten om Kopje Cultuur als aspirant lid toe te laten bij de vereniging.

De VBFN heeft tot doel de kwaliteit en positie van Nederlandse buitentheaterfestivals te verbeteren. De vereniging bestaat uit een aantal gerenommeerde festivals, die kennis en ervaring met elkaar delen, zoals Deventer op Stelten en Zwolle Unlimited. De VBFN verbetert de inhoud, financiering, promotie en marketing van de festivals. De leden werken samen en stimuleren bovendien de totstandkoming van nieuwe Nederlandse producties in de openbare ruimte en cross-overs. Dit lidmaatschap biedt Kornelis Kopje Cultuur de mogelijkheid om nauw samen te werken met andere vooraanstaande buitentheaterfestivals in Nederland, waarbij kennisuitwisseling, gezamenlijke promotie en het versterken van de buitentheatersector centraal staan. Kornelis Kopje Cultuur kijkt uit naar de samenwerking en een unieke culturele ervaring te bieden aan zowel lokale bewoners als bezoekers uit heel Nederland.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie roept alle geïnteresseerden op om vrijwilliger te worden bij Kopje Cultuur. Op 2 juni om 19.30 uur is er een speciale avond in de Pannenkoekboerderij Steenwijk (Meppelerweg 89). Aanmelden kan via info@kopjecultuur.nl