Kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen uiteen in Overijssel. In Steenwijkerland is de kaart bijna het goedkoopst

De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen uiteen in Overijssel. Media Perspectives

De kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart lopen in de provincie Overijssel aardig uiteen. Betaal je in Steenwijkerland 16,20 euro voor een kaart, in Staphorst kost deze 137 euro. Dat blijkt uit onderzoek vanuit het Stimuleringsfonds van de Journalistiek.

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen gehandicapten gratis parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. De gehandicaptenparkeerkaart is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet verder dan 100 meter kunnen lopen met behulp van krukken of een ander hulpmiddel. Met de kaart kunnen ze bijvoorbeeld dichtbij de ingang van voorzieningen, bijvoorbeeld van de supermarkt, parkeren.

Prijzen variëren

De prijs voor het aanvragen van zo’n kaart verschilt echter per gemeente. In Overijssel is de gemiddelde prijs van een Gehandicaptenparkeerkaart 82,37 euro. Dit tegenover de landelijke prijs van 105,35 euro. In Rijssen-Holten kost de kaart 149 euro, in Hardenberg is deze helemaal gratis. Steenwijkerland staat met 16,20 euro op plaats twee van de goedkoopste gemeenten in de provincie.

Nieuws

menu