'Kunst met een glimlach': nieuwe expositie Galerie Steenwijk

Eén van de abstracte schilderijen van Aly van der Woude.

Eén van de abstracte schilderijen van Aly van der Woude.

De derde expositie dit seizoen in Galerie Steenwijk aan de Meppelerweg wordt ingericht met werk van een deel van de VTNL, de Kunstenaarsvereniging voor professionele kunstenaars VanTyNaarLo. De leden wonen en/of werken in de gemeente Tynaarlo (Noord Drenthe) en de omliggende regio. Donderdag 25 november is de officiële opening van deze nieuwe expositie ‘Kunst met een glimlach’.

VanTyNaarLo is een actieve groep van inmiddels 30 kunstenaars; daarvan komen er 11 naar Steenwijk. Binnen de vereniging zijn verschillende kunstdisciplines vertegenwoordigd. De leden schilderen, tekenen en beeldhouwen, maken keramiek en grafisch werk. Verder wordt er fotografie, film, illustratie, land-art, performance- en community-art beoefend. Maar ook muziek maken en schrijven zijn vertegenwoordigd. Oftewel een zeer afwisselende groep.

De deelnemende kunstenaars in Galerie Steenwijk zijn:

Aly van der Woude (abstracte schilderijen), Anette Ebert (houtsnedes en -beelden), Bernhard van Loon (schilderijen en tekeningen), Jeichien Stapel (schilderijen), Hilde Barendsen (papier en olieverfschilderijen), Jitske Rinsma (houtskool tekeningen), José Geertzen (schilderijen), Peter Tholen (schilderijen), Klaas Bil (pastel tekeningen), Maya Vermeulen (schilderijen en tekeningen) en Sophie Mellema (pentekeningen).De expositie is te bezichtigen van donderdag 25 november tot en met vrijdag 17 december op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. Toegang is gratis.

Locatie: Galerie Steenwijk, Meppelerweg 47, (Rabogebouw, 1e etage boven de bibliotheek) in Steenwijk. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op: www.kunstenaarsvantynaarlo.com