Kunst voor winnaar Anne Beeltje Cultuurprijs, termijn kandidatenvoordracht verlengd tot 20 augustus

Wie wordt de opvolger van Han Evers en wordt volgend jaar de winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs?

Wie wordt de opvolger van Han Evers en wordt volgend jaar de winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs? Foto: Wilbert Bijzitter

Wie wint de zesde Anne Beeltje Cultuurprijs? Dat blijkt tijdens de opening van Kopje Cultuur op 10 september aanstaande. De organisatie heeft de termijn voor het voordragen van kandidaten verlengd tot 20 augustus.

De Lions Club Steenwijk en de gemeente Steenwijkerland hebben de prijs ingesteld als eerbetoon aan de in 2008 overleden cultuurwethouder van Steenwijkerland, Anne Beeltje. De jury bestaat uit de kunstkenners Marian Sprenkeler, Folkert Jellesma en Gert Labots en beeldend kunstenaar Harm Prinsen.

De Anne Beeltje Cultuurprijs bestaat uit een oorkonde, een bedrag van 2.000 euro, beschikbaar gesteld door de Lionsclub en de gemeente Steenwijkerland en een fraaie schaal speciaal gemaakt door kunstenares Inge Jonkers Sandman. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of groep, die op bijzondere wijze het culturele leven van Steenwijkerland heeft verrijkt en daarmee sterk verbonden is.

Kunstpromotor Wim Hey won acht jaar geleden de eerste Anne Beeltje Cultuurprijs. Zijn opvolgers waren Claartje van Dokkum, theatergroep Sjeu uit Vollenhove, Jan Toor en Han Evers.

Ook dit jaar ontvangt de winnaar de prijs uit handen van de kinderen van wijlen Anne Beeltje. Iedereen kan kandidaten voordragen. Gemotiveerde voordrachten kunnen worden gemaild naar annebeeltjecultuurprijs@gmail.com