Kunstenaar Marijke Traast aanwezig in De Vermaning

Marijke Traast in haar atelier.

Marijke Traast in haar atelier. Foto: Kunstkring Steenwijkerland

Tijdens de Vestingfeesten en Kopje Cultuur is in de doopsgezinde Vermaning aan de Onnastraat het werk te zien van tien kunstenaars. Aanstaande woensdag is kunstenares Marijke Traast zelf aanwezig om de bezoekers over haar werk te vertellen.

In de doopsgezinde Vermaning aan de Onnastraat is tijdens de Vestingfeesten en Kopje Cultuur een expositie met werken van tien kunstenaars. Het thema van de expositie is: ‘De wereld door de ogen van de kunstenaar’. De 78-jarige kunstenaar Marijke Traast gaat komende woensdag 14 juli als eerste de gasten van de expositie begeleiden.

Marijke Traast is veelzijdig in haar werk: ze beeldhouwt, schildert, tekent, maakt textielwerkstukken en noemt zich ook keramiste . „In de afgelopen anderhalf jaar is er veel gebeurd,” zo stelt Marijke. „Nare, maar ook positieve dingen. De bermen staan nu vol met bloemen. Een heel verschil met enkele jaren geleden. Het land krijgt er met een gewijzigd maaibeleid een vrolijker uitstraling door. Positief is ook dat we gevoel krijgen voor grotere wereldse zaken. De Black Lives Matter beweging kreeg een platform wereldwijd. Het milieu en de daarmee verband houdende natuur krijgt een luisterend oor.”

Beide grote veranderingen vind je terug in de tentoonstelling: ‘De wereld door de ogen van de kunstenaar’. Het zegt iets over de manier waarop Marijke Traast inspeelt op maatschappelijke vraagstukken. Dit heeft zij vormgegeven in keramische objecten. Hard van materiaal met een gevoelige onderlaag. Zij hoopt dat mensen komen kijken op 14 juli en met haar van gedachten wisselen over haar manier van werken. Er is de komende periode ook werk te zien van Peter Stechwey, Karin Kers, Danielle Broekhuizen, Rietje Veltkamp, Marcia Timmermans, Geo Hultink, Mimi Sistermans, Margo van der Molen, en John Lubbers.