LEAP24-snellaadstation op Eeserwold geopend

Pelle Schlichting (links) en wethouder Marcel Scheringa openen het snellaadstation.

Pelle Schlichting (links) en wethouder Marcel Scheringa openen het snellaadstation. Foto: Aangeleverd

Wethouder Marcel Scheringa opende samen met LEAP24-oprichter Pelle Schlichting officieel het negende snellaadstation van LEAP24 op het nieuwe bedrijventerrein Eeserwold in Steenwijk.

Voor LEAP24 is dit het eerste snellaadstation in Overijssel. Het publieke snellaadstation heeft zes snelladers met ieder een vermogen van 160 kW. De opstelplaatsen zijn ruim genoeg voor vrachtauto’s, bestelbussen en personenvoertuigen. Het station is te vinden aan Eesergaard en heeft een ideale ligging dankzij de nabijheid van de snelweg A32. Het verbindt tevens steden als Zwolle, Heerenveen en Leeuwarden.

Oprichter Pelle Schlichting: „We zijn erg blij met onze 9 e locatie in Nederland. Dit snellaadstation staat in het hart van een snel-ontwikkelend duurzaam en modern bedrijvenpark. Met deze locatie en toekomstige LEAP24-locaties kunnen wij ondernemers vooruit helpen met slim en duurzaam te ondernemen. Daarnaast geven we ook de particuliere elektrische rijder extra locaties om hun voertuig snel op te laden.”

Wethouder Marcel Scheringa: „De overgang naar schonere mobiliteit zonder CO2 uitstoot is ook in de gemeente Steenwijkerland erg belangrijk. Een goede laadinfrastructuur, inclusief de mogelijkheid van snelladen, is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom ben ik erg blij met de opening van dit snellaadstation in Steenwijk.”