Lady Barbier is verhuisd naar overkant Woldpromenade in Steenwijk. 'Nieuwe salon op mooie locatie'

Lady Barbier is verhuisd en opende zaterdag de deuren. Aangeleverde foto

Groot feest afgelopen zaterdag bij de Lady Barbier in Steenwijk De kapperszaak is naar de overkant van de Woldpromenade en is te vinden in het hoekpand op nummer 38.

Het is voor Lady Barbier-eigenaresse Alien Pereboom-Oosterveen een nostalgische plek. Bijna dertig jaar geleden opende haar vader, Jan Oosterveen, hier kapperszaak De Barbier. Alien was toen 9 jaar oud. Zaterdag is de nieuwe Lady Barbier geopend door haar oudste zoon Lars, nu ook 9 jaar, en vader Jan. „Toch wel bijzonder hè”, glundert Alien. „Het heeft zo moeten zijn.”

Kappersvak is mijn lust en mijn leven’

De liefde voor het kappersvak zat er jong in bij Alien. Toen ze een jaar of 13 was, deed ze al klusjes in de kapperszaak van vader Jan. De telefoon opnemen en wat hand en spandiensten. „Het loopje naar de telefoon is steeds hetzelfde. Het voelt zo vertrouwd om hier te staan”, vertelt Alien. „Op mijn zestiende ging ik naar de kappersschool. Ik heb nooit iets anders willen doen dan het kappersvak. Dit is echt waar ik blij van word.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Achttien jaar geleden komt het zo ver dat Alien trots haar eigen kapsalon opent aan de Woldpromenade 35, recht tegenover de zaak van haar vader. De naam was gauw gekozen: Lady Barbier. Ze bouwt hier een prachtige werkplek en een goede reputatie op. Kapster Alien Prins komt de kapperszaak versterken in 2017. Inmiddels zijn ook Anna, Luana en Nienke aan het team toegevoegd. Op het moment dat het hoekpand aan de Woldpromenade 38 vrijkomt, bedenkt Alien Pereboom zich geen moment. Ze gaat verhuizen naar de overkant. Naar de plek waar het jaren geleden voor haar en haar vader begon.

Meer ruimte

„We hebben nu een mooie zichtlocatie, op een punt waar je zo even binnenloopt. Een prachtplek!”, zegt Alien enthousiast. „We hebben alles uit het pand gesloopt tot het casco was en vanaf daar hebben we het weer opgebouwd. Alles is nieuw, de stoelen, de toonbank, de lampen, de apparaten. Alleen ons befaamde bankje is meegegaan. Het is allemaal net iets mooier en net iets professioneler. In deze kapperszaak is meer ruimte, waardoor we van vier naar vijf werkplekken zijn gegaan. Wij zijn allemaal enthousiast, we hopen onze klanten ook. We willen in ieder geval onze gezellige identiteit behouden en iedereen zich thuis laten voelen door net even dat extra beetje service te bieden.”

„Maar dat doen jullie al”, vertelt een klant die even een kijkje komt nemen in de nieuwe kapsalon. „Het is bij jullie altijd net even anders dan bij andere kappers. De aandacht, maar ook de zicht op structuur van het haar en welke kapsels er goed bij de vorm van het gezicht passen. Ik krijg hier altijd goed advies.”

Beautycorner van Steenwijk

„Beter kan ik het zelf niet verwoorden”, lacht Alien. „We werken op afspraak, maar mensen mogen ook altijd even binnenlopen. Is er plek, dan knippen we meteen. Is er even geen ruimte, dan plannen we op korte termijn een afspraak. En ook mensen die gewoon even nieuwsgierig zijn hoe het pand eruit ziet, mogen natuurlijk ook een kijkje komen nemen. Het wordt hier de beautycorner van Steenwijk, want op nummer 35 komt wenkbrauwbar, Miss Mendel.”

Nieuws

Meest gelezen

menu