Lammie Mooi erelid van Z en PC Steenwijk’34

Lammie Mooi wordt in het zonnetje gezet. Foto: Zwem- en Poloclub Steenwijk'34

Al die aandacht hoeft niet zo, als het aan Lammie Mooi zelf ligt. Toch is het heel terecht dat ze tijdens de verenigingsbarbecue van zwem- en poloclub Steenwijk’34 is benoemd tot erelid van de club. Het icoon van de zwemclub ontving naast een mooie bos bloemen en een cadeaubon ook een speciale oorkonde uit handen van voorzitter Ewout Dekkinga.

Want Lammie heeft best veel voor de club gedaan. Ze is meer dan een kwart eeuw lid en vanaf het begin betrokken bij de activiteitencommissie. Lammie was eerst alleen lid van deze commissie en pakte later de voorzittershamer op. Formeel was ze vertegenwoordiger in het bestuur namens de activiteitencommissie. Ze gaf vorig jaar aan het wat rustiger aan te willen doen. Daarom vond het bestuur dat aan haar buitengewone inzet voor de vereniging niet zomaar voorbij kon worden gegaan. „Want ze is van toonaangevend belang geweest op het gebied van bestuurswerkzaamheden en kaderwerkzaamheden in de rijke geschiedenis van onze mooie vereniging”, zo was hoorbaar.

‘Bescheiden kracht’

Lammie stond als een bescheiden kracht altijd klaar voor de vereniging. „Ze regelde en organiseerde een groot aantal activiteiten, de zwemvierdaagse, het sponsorzwemmen, de Avondvierdaagse, het Wielerspektakel, het oliebollenzwemmen, Pasen en Sinterklaas, en verschillende zwemkampen.”

Lammie was altijd degene die bij ontelbare wedstrijden voor de koffie en thee zorgde, maar ook voor een fors bedrag aan inkomsten welke verkregen werden via verschillende activiteiten. Lammie werd hierbij altijd gecomplimenteerd en ondersteund door haar man Bram. Speciaal voor deze benoeming werd de verenigingsbarbecue omgetoverd tot ‘buitengewone ledenvergadering’ om Lammie buiten de officiële algemene ledenvergadering om te kunnen benoemen als erelid. Na de benoeming werd de ledenvergadering weer gesloten en genoot Lammie als erelid verder met de andere leden van de heerlijke barbecue.

Nieuws

menu