Lammy Raggers is uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar’ van Steenwijk West

Lammy Raggers temidden van wethouder Melvin Smit (links) en oud-voorzitter Stephan Lambeck.

Lammy Raggers temidden van wethouder Melvin Smit (links) en oud-voorzitter Stephan Lambeck. Foto: Sieb van der Laan

Lammy Raggers is uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar’ van Steenwijk West

De bekendmaking was tijdens de feest-tweedaagse. Zaterdagochtend was de bloemetjesmarkt bij De Zuidwester, die werd geopend door wethouder Melvin Smit. Tevens maakte hij de ‘vrijwilliger van het jaar’ bekend. Omdat de wijkvereniging dit jaar voor het eerst met het bestuur van De Korf de markt organiseerde, is er gekozen voor een vrijwilliger uit de gelederen van De Korf.

Lammy doet al jaren vrijwilligerswerk in De Korf en op andere gebieden. Lammy kreeg de prijs uit handen van oud-voorzitter Stephan Lambeck. Hij voegde er aan toe dat er een mooie prijs aan vast hangt. Er wordt namelijk door Frederika Scheuneman (een hobbytekenares) een tekening gemaakt van De Zuidwester, de plaats waar alles zich afspeelt.

Sport- en spelweekend

Op de markt met 20 kramen was voor elk wat wils. Een aantal kinderen had gehoor gegeven aan de oproep om ook deel te nemen aan de markt. Ook stond er een kraam van de organisatie van het sport- en spelweekend in augustus (12, 13) om kniepertjes en poffertjes te verkopen op de markt én in de wijk. Ze hadden bakfietsen geregeld van de wijkwerkplaats en welzijnswerk. Veel buurtgenoten hebben zich belangeloos ingezet om een aantal avonden kniepertjes te bakken zodat er middels verkoop geld ingezameld kon worden voor het sport- en spelweekend.

De opbrengst was bijna 400 euro. „Een mooi resultaat. Prachtig dat we dit zo met elkaar hebben kunnen klaarspelen”, zegt Stephan Lambeck. Ook heeft Alliade (De Verkleedkoffer) het werk van Stephan Lambeck verkleedkleding gesponsord. Voor de bakjes en vorkjes voor de poffertjes was Scheltinga bereid deze te sponsoren.