Leerlingen in Steenwijk en Vollenhove stappen op de fiets voor examen. 'Mooi dat het weer kan'

De leerlingen stapten op de fiets. Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Dit jaar mocht het eindelijk weer: basisschoolleerlingen die fietsexamen doen. Ruim 370 stappen vandaag en morgen op de fiets in Steenwijk en Vollenhove.

Wethouder Marcel Scheringa gaf het startschot in Vollenhove: „Mooi dat het weer kan. De combinatie van theorie en praktijk is echt heel waardevol. Het maakt je bewust van het verkeer en hoe je daar veilig aan deel kunt nemen. Daarom een dikke pluim voor de mensen van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland en ook de scholen die dit coronaproof mogelijk maken.”

Het praktisch verkeersexamen is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. In totaal 16 Steenwijkerlandse scholen doen eraan mee. Op 30 maart hebben de kinderen al het theorie-examen gedaan. Nu volgt het praktisch examen. „De route is zorgvuldig uitgezet en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Langs de route staan vrijwilligers bij diverse controleposten. Zij letten bijvoorbeeld op voorrang verlenen en richting aangeven. Kinderen die niet in één keer slagen of op de examendagen toch niet aanwezig kunnen zijn, krijgen een herkansing”, vertelt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland.

Coronaproof

De kinderen krijgen dit jaar allemaal een eigen hesje, zodat ze deze niet aan andere kinderen hoeven door te geven. Ook is de finish in Steenwijk verlegd naar het parkeerterrein van ELEQ. Hierdoor worden de kinderen voor wie het examen erop zit, gescheiden van de kinderen die nog moeten starten bij rijschool Attent.

Die scheiding is er ook in Vollenhove, waar de kinderen starten op de parkeerplaats van voetbalvereniging VENO en de route eindigt op het parkeerterrein achter de Burght.


Nieuws

menu