Lezing opperrabbijn Jacobs over antisemitisme

Binyomin Jacobs, opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat (IPOR), komt naar Steenwijk. eigen foto

Binyomin Jacobs, opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat (IPOR), geeft donderdag 14 oktober een lezing in Steenwijk over hedendaags antisemitisme in Nederland en in Europa.

Jacobs heeft niet alleen ervaring met antisemitisme in ons land maar is ook voorzitter van het European Jewish Association’s committee for combatting antisemitism.

Onthulling Stolperstein voor Martha Culp aan Noordersingel 12

Voorafgaand aan de bijeenkomst in De Klincke te Steenwijk zal Jacobs om 19.30 uur een gebed uitspreken bij de onthulling van de Stolperstein voor Martha Culp aan de Noordersingel 12. Daar woonde Martha tot zij in 1938 muziekpedagoge werd op de kinderafdeling van het Joodse psychiatrische ziekenhuis ‘Het Apeldoornsche Bosch’. Ze stierf eind 1944 in Auschwitz.

Lezing van Harma Prinsen

Op de avond in de Klincke zal verder door Harma Prinsen een lezing worden gehouden over het leven van Martha Culp en krijgt de opperrabbijn enkele voorwerpen overhandigd die waren bewaard in de bakkerij van Hansma te Steenwijk. De geschiedenis hierachter wordt toegelicht door voorzitter Klaas de Jong. Jacobs zal de voorwerpen in bewaring nemen ter herinnering aan zijn Steenwijker moeder Lien de Leeuw en de lange lijn van Steenwijker voorouders.

De avond in De Klincke naast de Grote Kerk is vrij toegankelijk en begint om 20.00 (ontvangst 19.30-20.00). De Klincke is verplicht het coronabeleid te volgen.

Programma en toelichting: https://struikelsteen.nl/14-oktober-avond-in-de-klincke

Nieuws

menu