Lezing over de geschiedenis van Afghanistan

De lezing vindt plaats in het Vestzaktheater.

Afgelopen november stond de lezing van Hans Luiten al gepland in het kader van de campagne ‘Orange the World’, de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen, maar kon vanwege COVID toen niet doorgaan. Nu alle maatregelen zijn versoepeld vindt de lezing alsnog plaats vrijdag 18 maart om 20.00 uur in de Meenthe. Deze datum was al vastgelegd vóór de oorlog in Oekraïne uitbrak. Soroptimisten club De Kop van Overijssel heeft besloten om de lezing toch door te laten gaan omdat de situatie in Afghanistan nog steeds nijpend is en we daaruit wellicht lering kunnen trekken wat betreft de oorlog in Oekraïne.

Hans Luiten, afkomstig uit de Zaanstreek, is een gepassioneerd docent geschiedenis met speciale interesse in o.a. het Midden-Oosten, Rusland en Centraal Europa Amsterdam. Hans geeft sinds 9 jaar lezingen, onderzoekt en schrijft, geeft les, leidt rond en begeleidt reizen naar onder meer het Midden-Oosten, Rusland en Centraal-Azië.

In deze lezing neemt Hans u mee door de geschiedenis van Afghanistan. Voor veel mensen is de situatie verwarrend, maar als historicus en regelmatige bezoeker van het Midden-Oosten zal hij ons achtergrondinformatie geven en verbanden laten zien. De lezing wordt ondersteund door historische foto’s en afbeeldingen. Tussentijdse vragen en opmerkingen zijn meer dan welkom waarmee het een interactieve avond belooft te worden.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl

Nieuws

menu