Liesbeth Bouhuis sluit na 44 jaar onderwijscarrière af

Juf Liesbeth neemt afscheid.

Juf Liesbeth neemt afscheid. Foto: Aangeleverd

Liesbeth Bouhuis heeft 44 jaar onderwijs gegeven, waarvan de laatste jaren als leerkracht aan De Lisdodde in Wanneperveen. Ze is nu met pensioen en afgelopen woensdag namen leerlingen en collega’s afscheid van haar.

Ze begon op 19 november 1979 als juf aan De Brinkschool in Scheerwolde. Daarna volgden De Trekvogel en Eben Haëzer in Ossenzijl, Prins Willem Alexanderschool in Blankenham en de Ziekenhuisschool te Rotterdam. In 1991 werd ze juf aan ‘t Vonder en zes jaar geleden aan De Lisdodde. „In 44 jaar heb ik veel veranderingen meegemaakt. Heel mooi vond ik het samenvoegen van de beide scholen in Wanneperveen”, zei Liesbeth Bouhuis.

Ze is veel op reis geweest en vanaf de herfstvakantie stond elke week een land centraal, dat Liesbeth had bezocht. Symbolisch kreeg zij de koffer waarmee ze haar afscheidstour ging doen. Elke groep verzorgde elke week een ander land. Zo groeide ze langzaam naar haar afscheid toe.

Afgelopen woensdag was de kerstviering met alle kinderen. Aansluitend had de ouderraad een sfeervol plein met oliebollen, knieperties en glûhwein gemaakt voor de ouders. Vele andere belangstellenden kwamen langs om afscheid te nemen.

Alle kinderen hebben een afscheidslied voor juf Liesbeth gezongen en ook haar eigen koor Sweet Kate zong juf Liesbeth toe. Ineens waren er vliegtuiggeluiden: alle meesters en juffen werden ‘the crew’ van Boeing 7946Wanneperveen. Ze kreeg nog een prachtig cadeau dat verstopt zat in de koffer en daarmee sloot ze haar lange onderwijscarrière af.