Lions kledingactie voor Zero Zero heeft zaterdag een volle winkel opgeleverd; maar meer kleding, met name kinderkleding, is nog steeds van harte welkom

De dames van Lions Steenwijk stonden zaterdagmorgen vol verwachting klaar. Foto Lions Steenwijk De Kop

De kledinginzamelingsactie Drop & Shop van de dames van Lions Steenwijk was een groot succes. „We hebben afgelopen zaterdag fantastisch veel winterkleding opgehaald voor de kledingbank Boutique Zero Zero,” vertelt Annemarie Lampe van Lions Steenwijk De Kop.

Vol verwachting stonden de dames van Lions Steenwijk De Kop zaterdagmorgen klaar met koffie en appeltaart; in drie shifts en dik gekleed vanwege de vrieskou, om tassen en zakken met kleding in ontvangst te nemen. En zij werden niet teleurgesteld. De ene na de andere zak vol kleding en schoenen werd bij het inleverpunt gedropt. De vrijwilligers van kledingbank Boutique Zero Zero wisten niet wat hen overkwam. Er is ontzettend veel binnen gebracht.


„Ja, daar zijn we superblij mee,” zegt Kathleen Walvoort van de kledingbank. „De winkel was na zaterdag weer mooi gevuld. Maar er is nu ook al weer veel weg, want het gaat hard. We hebben echt een enorme toename aan inschrijvingen. Elke week komen er mensen bij, dus er kan nog veel meer kleding gebracht worden. Met name hebben we groot gebrek aan kinderkleding in de maten 110 tot en met 140, maar natuurlijk is alle kleding (ook dames- en herenkleding) van harte welkom.”

Warme, goede kleding en schoenen zijn dus altijd welkom. Inbreng kan dagelijks bij Boutique Zero Zero aan de Kallenkoterallee 83, met uitzondering van donderdag en zondag. „Maar dan kan het ook eigenlijk, want buiten onze openingstijden staan er buiten bij de deur twee gele containers, waar mensen de zakken of tassen met kleding en schoenen in kunnen doen. Deze containers worden dagelijks geleegd, want er wordt best veel gebruik van gemaakt.”


Nieuws

menu