'Live Action Painting Concert' bij opening expo Ellen de Jongh

Kunst en muziek inspireren elkaar op 24 oktober.

Kunst en muziek inspireren elkaar op 24 oktober. Foto: RondoM

In Kunstcentrum RondoM wordt zondagmiddag 24 oktober om 15.00 uur op speciale wijze een fraaie nieuwe expositie geopend, met werken van internationaal vermaard kunstschilderes Ellen de Jongh.

Ellen zal, naast een toelichting op haar werk, ook samen met pianist Tjako van Schie een live action painting concert verzorgen, waarbij pianist en schilder elkaar ter plekke inspireren met herfstachtige klanken van de vleugel en kleuren op het doek.

Ellen de Jongh begon in 1987 met het vrij schilderen en maakt sindsdien lyrisch abstract werk, geïnspireerd door de landschappen waarin zij woonde en reisde. Haar motto is ‘Passion for Nature’. Ze exposeerde eerder in onder andere Amerika, Duitsland, Nederland en België.

Tjako van Schie is vanaf 1985 als uitvoerend musicus actief op vele uiteenlopende podia in binnen- en buitenland en bewandelt regelmatig paden buiten de geëikte. Hij is naast bevlogen lyrisch pianist ook docent aan het Amsterdams conservatorium, componist, coach en veelgevraagd begeleider. Hij vervaardigde diverse cd’s die door pers en media geroemd werden.

Liefhebbers die dit speciale event willen bijwonen (entree: vrijwillige bijdrage bij uitgang), wordt gevraagd vooraf te reserveren in verband met het beperkte aantal plaatsen via tel. 06-53681895 of via email tjschum@gmail.com

De zaal is open vanaf 14.30 uur en na afloop is er een gezellige nazit en gelegenheid de expositie te bezichtigen. RondoM voor kunst, cultuur, muziek en educatie is te vinden aan de Linthorst Homanstraat 22.