Logopedisten nemen afscheid

Pieter en Magda Harmsma nemen 5 november officieel afscheid.

Sinds 1 september hebben de logopedisten Pieter en Magda Harmsma-Bakker van Logopediepraktijk Steenwijk Gezondheidscentrum aan de Sluisweg na 46 jaar het stokje overgedragen aan de jongere generatie .

Na hun opleiding aan het revalidatiecentrum te Hoensbroek zijn Pieter en Magda in 1975 in Groningen gestart: Magda in het Academisch Ziekenhuis en Pieter in het revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. „Met de daar opgedane kennis en ervaring hebben we daarna in Leeuwarden een logopediepraktijk overgenomen,” vertellen Pieter en Magda, „met aanvullende functies in het ziekenhuis, conservatorium en kleuterleidsteropleiding. In 1978 lokte een vacature bij de GGD NOP ons naar Emmeloord, met als standplaats Steenwijk. Mede enthousiast gemaakt door jeugdarts Piet Kramer verhuisden we naar Steenwijk, waar we logopedie verzorgden op basisscholen in de hele gemeente Steenwijkerland. In de middag en avonduren behandelden we in het Groene Kruisgebouw aan de Meppelerweg logopediecliënten.”

Na sluiting van dit markantegebouw verhuisde de praktijk naar Tuk en ook een praktijkgedeelte naar hun woonhuis op de Nieuwe Gagels. „Als gevolg van weer nieuwe kwaliteitseisen hebben we ons in 2003 in het nieuwe gezondheidscentrum aan de Sluisweg gevestigd, in een prachtige ruime praktijk met mogelijkheden voor samenwerking met de afdeling KNO/Longartsen/Neurologie van het ISALA ziekenhuis, fysiotherapie en huisartsen. In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd op het gebied van stotteren en stem, afasie en het behandelen van jonge kinderen. Logopedie is een prachtig veelzijdig vak. Je bent in dit vak nooit uitgeleerd, ,met als motto ‘wat je zelf niet in huis hebt kun je ook niet doorgeven’ hebben vele webinars, cursussen en opleidingen gevolgd. We zullen het missen, maar de tennisrackets zijn opnieuw bespannen, de boekenbonnen ingeleverd en de museumkaart afgestoft. Verder gaan we regelmatig naar ons zomerhuisje aan zee en appartement in Amsterdam. We hebben nu tijd over om muziek te maken en op de 3 kleinkinderen passen en in december worden we opnieuw opa en oma! We voelen ons zeer bevoorrecht dat we tot onze 69ste dit vak konden uitoefenen. Inmiddels hebben we het overgedragen aan onze enthousiaste collega’s van logopediepraktijken Verbalis en Kletsmaat .”Ons levenswerk is in goede handen terecht gekomen.” Vrijdag 5 november nemen Pieter en Magda afscheid met een feestje in kleine kring.

Nieuws

menu