Ludieke afsluiting van het jaar door groep 8 van Obs De Samensprong in Steenwijk

De kinderen namen afscheid van de school als levendstandbeeld. Foto: Obs de Samensprong

Ook dit jaar was het vanwege de coronamaatregelen voor de leerlingen van OBS De Samensprong niet mogelijk om een musical op te voeren voor de ouders en kinderen van de school in Steenwijk. Met een creatief idee van levende standbeelden werd er toch een leuk alternatief bedacht.

De teleurstelling van het ontbreken van een musical was groot bij de leerkrachten en leerlingen van de school. Dit was voor de leerkrachten reden genoeg om een andere manier te verzinnen waarbij de leerlingen van groep 8 toch nog hun optreden konden doen.

„Twee weken lang zijn de kinderen druk bezig geweest met alle voorbereidingen van hun optreden. Karakters werden bedacht, kostuums werden gemaakt en natuurlijk was er een hoop lol”, laat Gretha Otter namens Obs de Samensprong weten.

Muisstil

Met een gezonde spanning stonden de leerlingen uiteindelijk klaar om hun creaties aan ouders en kinderen te laten zien. „Muisstil vervulden de leerlingen van groep 8 met verve hun rol als levende standbeelden. Een prachtige creatieve afsluiting van hun schoolcarrière op Obs De Samensprong”, aldus Otter.

Nieuws

menu