MC De Stoomfiets sponsort de Soos

Harry Braam reikt de cheque uit aan Erica Noordanus, uiterst links Els ten Berge en Tineke Mansveld.

Harry Braam reikt de cheque uit aan Erica Noordanus, uiterst links Els ten Berge en Tineke Mansveld. Foto: Aangeleverde foto

Motorclub De Stoomfiets heeft aan ‘de Soos’ in Steenwijk een cheque ter waarde van 500 euro uitgereikt.

„Jaarlijks steunen we één of twee organisaties die zich inzetten voor anderen”, zegt Harry Braam van MC De Stoomfiets. De donatie werd door Harry Braam in aanwezigheid van Els ten Berge en Tineke Mansveld overhandigd aan Erica Noordanus van de Soos. „Geregeld kunnen wij als motorclub samen mooie ritten maken, maar er zijn ook mensen die alleen zijn of dreigen te vereenzamen. We willen dan ook de Soos, die gezelligheid en sociaal contact biedt, steunen in het mooie werk”, zo is de uitleg achter de donatie.

De Soos Steenwijk is een vereniging voor lichamelijk gehandicapten en ouderen, die al meer dan 45 jaar ontspanning en de mogelijkheid biedt om sociale contacten op te bouwen voor mensen uit Steenwijk en omgeving. Vrijwilligers zorgen voor (re)creatieve activiteiten. Er worden muziek- en informatiemiddagen gehouden, spelletjes gedaan of men kan creatief bezig zijn. „Belangrijk is de gezelligheid en de mogelijkheid om sociale contacten te maken en te onderhouden.”

Ook wordt er soms samen gegeten, want veel mensen moeten vaak alleen eten. Dat geeft weer een bijzondere onderlinge band en gezelligheid. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een paar spelletjes bingo. „Het seizoen wordt in de zomer afgesloten met een gezamenlijk uitje. Een reisje met de bus, of een tocht met een salonboot.” Elke woensdag- en donderdagmiddag wordt er soos gehouden van 14.00 uur tot 16.30 uur in De Klincke, Kerkstraat 16 in Steenwijk. Als het vervoer een probleem is, wordt daarvoor gezorgd.

De Soos is sterk afhankelijk van vrijwillige bijdragen van derden, want de gemeentelijke subsidie is vervallen. Voor meer informatie: Erica Noordanus: 06 - 30345600.