MS Café Steenwijkerland gaat weer van start

Petra Ziel, Paula Bierma en Albertine de Jonge zijn de organisatoren van het MS Café. Foto: Sociaal Werk De Kop

In MFC Hoogthij aan de Oldemarktseweg 117 is donderdagochtend 16 september weer MS-Café, van 10.00 tot 11.30 uur. Het MS-Café Steenwijkerland wordt georganiseerd vanuit De werkgroep MS en Sociaal Werk De Kop, voor en door mensen met de ziekte MS (Multiple Sclerose). Het MS-Café is voor MS-patiënten, maar ook mantelzorgers en verder geïnteresseerden zijn welkom. Doel is lotgenotencontact, informatie delen en een stukje gezelligheid.

Hoe het begon

Eind 2019 ontstond het initiatief om een bijeenkomst te organiseren voor inwoners van Steenwijkerland die de ziekte MS hebben. ‘Ik ken niemand die dit ook heeft in mijn omgeving’, was de aanleiding om vanuit Sociaal Werk De Kop wat mensen te polsen. En zo zaten er eind november 4 dames om tafel in de Golfstate, waar gelijk de plannen werden gesmeed om een MS-Café op zetten. Zo gezegd zo gedaan, maar omdat het sinds maart allemaal weer stil kwam te liggen, werd het eerst een online MS-Café. Inmiddels is het tijd om eindelijk nogmaals het MS-Café goed te starten. Buurtwerker Paula Bierma: ‘Heb jij of heeft je partner of een naaste de ziekte MS en ook behoefte om eens te praten met iemand die hier ook mee te maken heeft? Dan nodigen we je van harte uit om aan te schuiven. De plek om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen!’


Thema: MS en gezonde voeding

Hermien Dijkerman is diëtist en werkt bij diëtistenpraktijk van Asselt. Zij komt deze ochtend in het MS-Café vertellen over gezonde voeding bij MS. Met alle ruimte voor vragen! Om 10:00 staat de koffie/thee klaar, er zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens het MS-Café gelden de huidige coronamaatregelen.

Aanmelden /info: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.