MTH Steenwijk schenkt 500 euro aan Kleinschalig wonen De Meenthehof: 'Mijn moeder is hier altijd liefdevol verzorgd'

Reiny (r) overhandigt de cheque aan Gulay.

Reiny (r) overhandigt de cheque aan Gulay. Foto: ZONL

Een gift uit een goed hart. Zo mag de actie van Reiny Amoraal gerust genoemd worden. Als management assistant bij MTH accountants en adviseurs in Steenwijk schonk zij namens haar werkgever 500,- euro aan Kleinschalig wonen De Meenthehof. Ook kreeg Zorggroep Oude en Nieuwe Land rond het einde van het jaar nog een mooie gift van Praxis Emmeloord en de Orchideeënhove in Luttelgeest.

Alle medewerkers van MHT kregen tegen het vallen van de kerst een thuiswerkpakket inclusief een waardebon cadeau. Collega’s mochten daarna een collega kiezen die ze iets speciaals gunden. Meerdere stemmen kwamen daarop bij Reiny terecht. Ze kreeg 500,- euro om aan een goed doel te besteden. „Toen wist ik het meteen, De Meenthehof,” vertelt Reiny. „Mijn moeder heeft hier vier jaar met plezier gewoond en is altijd liefdevol verzorgd.”

En dus meldt Reiny zich met zoon en dochter bij De Meenthehof om de cheque te overhandigen aan woongebeleider Gulay Heinen. Zij is veel met moeder Corrie in de weer geweest. „Ik ben blij verrast dat ze aan ons denken”, weet Gulay nog net uit te brengen. Het gebaar doet haar zichtbaar wat. „Gewoon even de waardering voor wat we voor haar gedaan hebben. Want Reiny hoeft het niet te doen he?”

Op de vraag of er al een bestemming voor het bedrag is gevonden antwoordt ze: „Jazeker, we willen het gebruiken voor verlichting in onze beweeg- en beleeftuin.” Reiny kan zich daar helemaal in vinden. „Mijn moeder was altijd erg hartelijk en ook heel vrijgevig. Ik denk dat ze dit ook heel mooi had gevonden.”

Giften Praxis en Orchideeënhove

De laatste coronabeperkende maatregelen van het kabinet zorgden voor een plotselinge sluiting van alle niet-essentiële winkels in ons land. Medewerkers van Praxis Emmeloord en de Orchideeënhove in Luttelgeest namen al snel contact op met Zorggroep Oude en Nieuwe Land om te vragen of er belangstelling was voor hun kerststukjes. Deze konden nu niet worden verkocht.

Na snel schakelen over en weer werden de kerststukjes bezorgd bij de woonzorglocaties van de Zorggroep in de regio. De bewoners en medewerkers waren blij verrast door deze geschenken en konden zo kerst vieren te midden van een weldaad aan kerstgezelligheid.