Maatschappelijke Stagemarkt Eekeringe en Tromp Meesters. Er is nog plek voor aanbieders

Tijdens de maatschappelijke stagemarkt van vorig jaar spraken de leerlingen onder andere met notaris Marjan Kroek. Archieffoto: Sieb van der Laan

SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters organiseren voor de elfde keer een maatschappelijke stagemarkt. Dit jaar is die op 27 september, op de locatie van RSG Tromp Meesters aan de Lijsterbesstraat in Steenwijk.

De markt is bedoeld voor de meer dan 250 leerlingen die een maatschappelijke stage doen in de vorm van vrijwilligerswerk voor een organisatie of vereniging. Op deze manier maken zij kennis met de wereld om hen heen en ervaren wat het betekent om iets te doen voor een ander. Ook leren zij nieuwe mensen en organisaties kennen en zien dan ook hoe belangrijk hun bijdrage kan zijn.

Aanbieders gezocht

De beide scholen zijn nog op zoek naar organisaties die deze stageplekken willen aanbieden. De stagebieders kunnen zo jongere vrijwilligers bij hun organisatie betrekken en ook nieuwe ideeën en mogelijkheden van jongeren benutten. Daarnaast bieden de leerlingen extra handen voor het uitvoeren van verschillende activiteiten.

Invulling

Tijdens de maatschappelijke stagemarkt gaan de leerlingen op zoek naar een vacature voor ongeveer 20 uur in dit schooljaar. De uren zijn op verschillende manieren in te delen: tijdens wekelijkse middagen, avonden, projectweken of in de vorm van een eenmalige activiteit. In overleg met de leerlingen kan de maatschappelijke stage ook in de schoolvakanties of de weekenden plaatsvinden.

Organisaties die graag mee willen doen aan de maatschappelijke stagemarkt of een vacature willen plaatsen kunnen contact opnemen met Camila van den Hoofdakker, coördinator maatschappelijke stage voor SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters, via maatschappelijkestage@rsgtrompmeesters.nl of 0521-514137.

Nieuws

menu