Maatschappelijke stagemarkt viert tienjarig bestaan

Leerlingen krijgen uitleg van notaris Marjan Kroek.

Leerlingen krijgen uitleg van notaris Marjan Kroek. Foto: Sieb van der Laan

SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters hielden dinsdag alweer voor de tiende keer een maatschappelijke stagemarkt.

De scholen wisselen de locatie af. Dit jaar vond de markt plaats op SG Eekeringe, locatie Oostwijkstraat in Steenwijk. Tijdens de stagemarkt kwamen meer dan 250 leerlingen van beide scholen.

Leerlingen maken via de maatschappelijke stage kennis met de wereld om hen heen. Ze doen vrijwilligerswerk voor een organisatie of vereniging en ervaren daardoor wat het betekent iets te doen voor een ander. Ze leren nieuwe mensen en organisaties kennen en zien dan ook hoe belangrijk hun bijdrage kan zijn. De voordelen voor de stagebieder zijn bijvoorbeeld: jongere vrijwilligers bij de organisatie betrekken, nieuwe ideeën en mogelijkheden van jongeren benutten en extra handen voor het uitvoeren van verschillende activiteiten.

De leerlingen gingen op zoek naar een vacature voor ongeveer 20 uur in het schooljaar 2021/2022. Deze uren zijn op verschillende manieren in te delen: tijdens wekelijkse middagen, avonden, projectweken of in de vorm van een eenmalige activiteit. De maatschappelijke stage kan in overleg met de leerlingen ook in de schoolvakanties of de weekenden plaatsvinden.