Maatwerk in nieuwe Frion locatie kerk Onnastraat om alle bewoners de juiste plek te geven. 'Het is je huis, dus je moet je er lekker voelen’

„Het wordt een heerlijke plek om te wonen én te werken”. Joukje Hessels, bedrijfsvoeringpartner bij Frion, ziet het al helemaal voor zich. De studio’s in de voormalige gereformeerde kerk aan de Onnastraat zijn weliswaar nog kaal en niet ingericht, maar een rondgang door het gebouw maakt al heel duidelijk hoe het er binnenkort uit gaat zien.

Ronny Brok en Joukje Hessels van Frion geven een rondleiding door de voormalige gereformeerde kerk: 'Er zijn heel veel verschillende soorten studio's gecreëerd'.

Ronny Brok en Joukje Hessels van Frion geven een rondleiding door de voormalige gereformeerde kerk: 'Er zijn heel veel verschillende soorten studio's gecreëerd'. Foto: Wilbert Bijzitter

Er is eigenlijk een compleet nieuw gebouw in een gebouw gekomen: de contouren van de kerk zijn blijven staat, maar binnen is alles nieuw. In deze woon/zorg voorziening gaan 39 cliënten van Frion vanaf dit voorjaar wonen. Op enkele plekken zijn nog oude elementen zichtbaar, maar de bewoners komen terecht in een nieuwe omgeving die voldoet aan de moderne eisen. Duurzaam gebouwd en gasloos, waarbij gebruik wordt gemaakt van aardwarmte, waarvoor honderd meter diep geboord moest worden. Zonnepanelen zijn niet mogelijk op de kerk.

Nieuws

menu