Malou Hagedoorn en Jordy (Dae) ten Veen uit Steenwijk komen met single Small Talk: 'We zijn twee vrienden die samen aan een muzikaal project werken'

Ze gaan samen naar de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en komen binnenkort met hun eerste EP. Deze zondag brengen Steenwijkers Malou Hagedoorn (19) en Jordy (Dae) ten Veen (19) hun eerste single uit, genaamd: Small Talk. Twee weken later komt de EP. „Het zijn zes nummers waar we heel trots op zijn.”

Jordy (Dae) ten Veen en Malou Hagedoorn brengen in augustus hun EP Small Talk uit.

Jordy (Dae) ten Veen en Malou Hagedoorn brengen in augustus hun EP Small Talk uit. Foto: Ursula van de Bunte

Malou Hagedoorn (19) wist vorig jaar al een poosje dat ze naar de Academie voor Popcultuur wilde. Dus raadde ze haar medestudent op het RSG in Steenwijk aan om het ook eens te overwegen. „Ik heb Jordy eigenlijk overtuigd daar ook eens een kijkje te gaan nemen. En hij was direct enthousiast over de opleiding”, vertelt Hagedoorn. Het resultaat van een eerste jaar popacademie mag er zijn: een EP met zes nummers die net als de single Small Talk heet.

Eén verhaal

Het begon als een schoolproject, maar uiteindelijk heeft het muzikale duo er naast de schooluren veel van hun eigen tijd ingestoken. „De popacademie is een hele vrije opleiding. We kregen een opdracht om een eigen project te maken, maar je mocht zelf bedenken wat je wilde doen. Jordy en ik wilden gaan experimenteren met eigen nummers, dus hebben we besloten om het project samen aan te pakken. Daar zijn zes tot zeven nummers uitgekomen waar we heel trots op zijn”, vertelt een enthousiaste Hagedoorn.

Op de EP staan zes afzonderlijke liedjes van Malou en Jordy. Eigen geschreven nummers die samen één verhaal vertellen. „Je bent op een feestje in gesprek met een vreemdeling, je kent die persoon niet maar je hebt er wel direct hele diepe gesprekken mee. Daar gaan de nummers over”, legt de zangeres uit. „Het eerste nummer gaat over het feestje zelf. Dat je daar bent en dat je het hartstikke leuk vindt, maar dat je daarna toch je twijfels hebt over hoe leuk het feestje is. De rest van de nummers gaan over het verloop van het feestje, de diepe gesprekken met vreemdelingen en de onderwerpen van die gesprekken.” De twee hebben naar eigen zeggen veel geëxperimenteerd met de nummers. „Het is vooral popmuziek, maar we hebben allemaal verschillende kanten geprobeerd. Het is voor ieder wat wils eigenlijk.”

Geen vast duo

Het duo kent elkaar al een tijde, maar het is de eerste keer dat Jordy (artiestennaam Dae) en Malou samen muziek maken. „We hebben wel eens samen een kunstproject gedaan, maar nooit muziek. We maakten afzonderlijk van elkaar muziek, maar nooit met een producer erbij. Jordy is begin dit jaar pas begonnen met producen. Dus het is allemaal helemaal nieuw voor ons. Het is wat dat betreft een heel goed proces geweest waar we veel van hebben geleerd.”

De twee zijn dan ook geen vast muzikaal duo. Het is, zoals het nu lijkt, een eenmalig project. „We hebben nu samen aan dit project gewerkt, maar we willen wel weer zelfstandig verder. Ik als zangeres en Jordy als producer. We hebben dus geen bandnaam en zijn ook geen vast duo, maar twee vrienden die samenwerken aan een project. En dat is super goed gelukt.”

De single Small Talk komt op zondag 1 augustus uit op Spotify. Het nummer wordt die dag ook met videoclip uitgebracht op YouTube. De gelijknamige EP met alle nummers is vanaf zaterdag 14 augustus te horen.