Mannes en Bouke de Boer winnen de GP NoordWestGroep

Mannes en Bouke de Boer.

Mannes en Bouke de Boer. Eigen foto

Afgelopen zaterdag is voor de duivensportliefhebbers uit de regio Steenwijkerland de Grote Prijs NoordWestGroep vervlogen vanuit Heusden-Zolder. Ruim 900 jong duiven werden om 7.45 uur losgelaten bij een zuidwestenwind.

Deze vlucht was een prijzenvlucht georganiseerd door Rayon West en de NoordWestGroep. Dit bedrijf zorgde voor een goed gevulde prijzenpot, met name voor de duivensport omdat veel voormalige en huidige werknemers deze sport beoefenen.

De vader en zoon Combinatie De Boer (Mannes en Bouke) uit Steenwijk, lid van Pv De Doorzetters uit Steenwijkerwold, wisten met hun 168 de overwinning te behalen, terwijl de gebroeders Kruisweg uit Steenwijk van Pv De Koerier goed waren voor het zilver en het brons .

Ook was er een prijs voor de 1e duif van een voormalige werknemer van NoordWestGroep; hier pakte de 828 van Jan Nijboer de zege.

De andere prijzen gingen naar Olof Mulder, Gerard Heinhuis, Damian De Vries, gebroeders Homma, Henk Hassing, Jannes Mulder jr, Albert Timmerman, Niek Jager en Johan Vreeling.

Binnenkort zullen de prijzen door Arjen Mol, directeur van de NoordWestGroep worden uitgereikt. „We zijn erg enthousiast geraakt”, zegt Arjen Mol, „en we hebben aan deze wedstrijd direct een wisselbokaal gekoppeld.“

Kortom, het lijkt erop dat er een nieuwe traditie is geboren.