Manon Weijdema zoekt geschikte koper voor Kapsalon Hair@motion

Manon en Trijnke gaan voorlopig gewoon lekker door in de kapsalon. Foto Hair@motion

Kapsalon Hair@motion aan de Woldpromenade 47 staat te koop. „Het liefst verkoop ik het pand aan iemand die er een kapsalon in wil voortzetten,” zegt eigenares Manon Weijdema. „Niet alleen vanwege mijn enorme trouwe klantenbestand, maar ook voor mijn fijne collega Trijnke, die al jaren bij mij werkt.”

De beslissing doet wel pijn. „Ik werk hier al 34 jaar. De eerste jaren als kapster bij Henk Wagenaar en in 2002 nam ik de salon van hem over. „En de afgelopen 34 jaar heb ik altijd met heel veel plezier in de salon gewerkt.” Corona heeft ook een handje meegeholpen aan haar besluit om met de salon te stoppen, geeft Manon aan. „Corona heeft ons allemaal heel veel stress opgeleverd. Ik hoop dat nooit meer mee te maken. Het heeft me zeker doen nadenken over de toekomst. Ik word binnenkort 50 en ik heb eigenlijk geen zin meer om 7 dagen per week te werken. Naast mijn eigen kapsalon ben ik ook al een aantal jaren in een leidinggevende functie werkzaam bij Goldwell Benelux in Apeldoorn, onder meer met het geven van trainingen en workshops omtrent de nieuwste trends op kappersgebied aan kappers uit salons vanuit heel Nederland en daarnaast werk ik nog steeds elke vrijdag en zaterdag, met heel veel liefde overigens, in mijn eigen kapsalon. De zondag is dan dan vaak voor administratie en dat soort dingen. Een superdruk leven dus.”

Manon heeft het pand daarom in de verkoop gedaan, met de stille hoop dat een collega-kapster het wil overnemen. „Dat zou echt het mooiste zijn. Hij of zij kan ook de inventaris overnemen. In die 34 jaar heb ik een trouwe klantenkring opgebouwd en die kunnen dan gewoon hier blijven komen. Ook mijn collega zou hier dan hopelijk kunnen blijven werken. Maar goed, zolang het pand nog niet verkocht is, gaan we vooralsnog gewoon hier lekker door.”

Nieuws

menu