Marc Roll is als nieuwe politieteamchef regio IJsselland-Noord verantwoordelijk voor Steenwijkerland, Staphorst, Kampen en Zwartewaterland: 'Een mooie kans om me verder te ontwikkelen in het politiewerk'

„Prima”, zegt Marc Roll op de vraag of hij het naar zijn zin heeft in zijn nieuwe politie job. Vlak voor de zomer is hij aangesteld als teamchef van het basisteam IJsselland-Noord, waar ook de gemeente Steenwijkerland onder valt. Officieel is Marc opvolger van Johan Ekkel. In Steenwijkerland ook zeker geen onbekende. „Johan is teamchef in Zwolle geworden.”

Teamchef Marc Roll ziet dat in de andere drie gemeenten die onder IJsselland vallen het inbraakcijfer een stuk hoger ligt in vergelijking met Steenwijkerland.

Teamchef Marc Roll ziet dat in de andere drie gemeenten die onder IJsselland vallen het inbraakcijfer een stuk hoger ligt in vergelijking met Steenwijkerland. Foto: Sieb van der Laan

Roll mocht in de gemeente Staphorst voor het eerst aan het politiewerk ruiken. „Daar begon ik als diender en ik ben er ook jeugdagent geweest.” Steenwijkerland was voor zijn aanstelling als teamchef geen vreemd terrein. „Want daar draaide ik ook wel diensten. En ik heb er een deel van de opleiding meegemaakt.”

Nieuws

menu