Dagboek Mariska Strampel: 'Gezellige drukte in deze oliebollentijd'

Mariska Strampel van bakkerij Strampel. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners van Steenwijkerland en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Mariska Strampel uit Steenwijk van bakkerij Strampel.

Donderdag 23 december

De wekker gaat om 5.30 uur en ik maak de kinderen klaar om naar opa en oma te gaan voor de kerstdrukte echt begint. Vandaag tot 20.00 uur werken, we hebben op donderdag koopavond. Het is gezellig druk in de winkel; veel bestellingen komen nog binnen. Christiaan (de bakker) is om 19.30 uur al op weg naar Havelte om brood te maken voor alle winkels. Om 20.30 uur ben ik klaar en ga lekker op tijd naar bed. Mijn wekker gaat weer om 02.30 uur om de bestellingen in te pakken.

Vrijdag 24 december

Na alle bestellingen te hebben ingepakt is het 9.00 uur. Vanuit de andere winkels wordt gebeld dat ze nog lekkernijen missen, dus snel de auto in en op weg naar Vledder en Havelte. Het is daar ook heel erg druk, dus nog even meegeholpen om de winkels te vullen.

We hebben een hele drukke dag gehad. Het is inmiddels 17.00 uur, we sluiten de winkels af en daarna moeten we nog de resterende kerstpakketten rondbrengen.

Zaterdag 25 december

Het is eerste kerstdag we gaan eerst met het gezin lekker ontbijten. Daarna gaan we langs de winkels om te kijken als alles het goed doet, zoals de vriezer en koelingen (dit doen we elke dag). In de middag gaan we langs de familie van Christiaan; we hebben een hele gezellige middag/avond.

Zondag 26 december

De ochtend hebben we lekker even tijd met ons gezin, in de middag gaan we naar de winkels kijken of alles het nog doet. Daarna gaan we naar mijn ouders voor de kerst. Het is een gezellige middag. We kunnen het niet te laat maken want Christiaan moet weer om 00.30 uur uit bed om brood en oliebollen te bakken.

Maandag 27 december

De oliebollentijd is weer begonnen! Christiaan is weer om 2.00 uur op weg naar Havelte om brood en oliebollen te bakken. We staan bij elke winkel met een kraam buiten om oliebollen te verkopen. Ik heb nog even een rustige dag om de boekhouding te doen en even tijd met de kinderen door te brengen voor de drukte weer begint.

Dinsdag 28 december

Om 7.15 zitten we in de auto op weg naar Vledder om daar de kraam op te bouwen voor de oliebollenverkoop. Ik ben bezig geweest om alle bestelling die al binnen zijn voor oud en nieuw voor de bakkers op te schijven. Zo krijgen ze een overzicht wat er al besteld is.

Woensdag 29 december

Het word nu echt druk met oliebollen we gaan in de ochtend langs de winkels om de winkels en de verkooptenten/kraam te vullen met alle lekkernijen. Begin van de middag moet ik een verkooptent voor de oliebollen opbouwen in Havelte. Deze hebben we nieuw gekocht. Eind van middag: ik werk de lijsten met bestellingen weer bij. Na sluitingstijd ruimen we kraam weer op in Steenwijk.

We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond en smakelijk 2022 !!!

Nieuws

menu