Marktplein in Steenwijk voor een dag uitdagend fraai kinderdomein voor jong en oud. Gerrit Pelle tovert dieren en stripfiguren uit zijn ballonnen en vingers

„Poeh hè. Jippie. Nee, dat durf ik niet”, zo roept een meisje uit de bungeejump. Haar moeder staat het springfeest te filmen. Uit de luidsprekers op het marktplein knalt het toepasselijke: ‘Footloose’ van Kenny Loggins. Woensdag was het plein tijdens de Vestingfeesten omgetoverd tot een uitdagend kroondomein voor kinderen van alle leeftijden.

Woensdag was het plein tijdens de Vestingfeesten omgetoverd tot een uitdagend kroondomein voor kinderen van alle leeftijden.

Woensdag was het plein tijdens de Vestingfeesten omgetoverd tot een uitdagend kroondomein voor kinderen van alle leeftijden. Foto: Martijn Bijzitter

Want springen kun je ook op kussens, opblaasbare kastelen en in een heus piratenschip. En voor de allerkleinsten stond er een piepklein draaimolentje. Een heerlijk windje zorgde voor de zo gewenste afkoeling. Want vorige week tijdens het Foodtruck Festival was het echt snikheet. „Dat kon je overdag zeker merken. Later op de avond werd het koeler en nog knap druk. Want toen was het wel vol te houden”, aldus coördinator Vestingfeesten Arnold Struik. „Deze week hebben we besloten om de fontein op het plein ook aan te zetten. Geeft extra verkoeling en kinderen en water is een gouden combinatie.”

Nieuws

menu