Masterclass Matthaüs passion voor slachtoffers aardbevingsramp

De masterclass wordt zondagmiddag gehouden in de Grote Kerk in Steenwijk.

De masterclass wordt zondagmiddag gehouden in de Grote Kerk in Steenwijk. Foto Wilbert Bijzitter

Soroptimistclub De Kop Van Overijssel organiseert op zondagmiddag 2 april een Benefiet Masterclass voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Deze wordt gehouden in De Grote of Sint- Clemenskerk aan de Kerkstraat 22 in Steenwijk.

Janny Bennen -Stakelbeek, lid van de Soroptimistclub, geeft een Masterclass Matthaüs Passion. Hierin neemt Janny het publiek mee door de Matthaüs. Janny vertelt over de achtergrond en symboliek die Bach in het stuk heeft aangebracht. Haar verhaal wordt muzikaal omlijst door een koor van geoefende zangers uit Steenwijk en omgeving. Dit koor is speciaal voor deze masterclass samengesteld en doet belangeloos mee.

De opbrengst van de middag wordt overgemaakt op giro 555 en is bestemd voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Syrië en Turkije. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van De Stichting Grote Kerk Steenwijk en PKN Steenwijk, zo ook door het Rabo Theater De Meenthe.

De Masterclass is van 14.30 uur tot 16.00 uur. Er is een pauze met de mogelijkheid van koffie en thee. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn te bestellen bij Theater de Meenthe: www.demeenthe.nl .