Meester Wolter van School B loopt in zes uur 62.8 kilometer

Aangemoedigd door de leerlingen loopt meester Wolter zijn rondjes. Foto: Wilbert Bijzitter

De sponsorloop van School B was vrijdag een doorslaand succes. Om exact 8.15 uur zwaaiden de kinderen, op een mooi versierd plein, meester Wolter uit voor zijn zes uur durende sponsorloop rond de school.

Per toerbeurt werd hij begeleid door leerlingen van zijn eigen groep, trimvrienden en zelfs de Steenwijker brandweer die met een spuitwagen poolshoogte kwam nemen.

Na drie uur gewoon les, mocht de onderbouw om 11.00 uur aan de sponsorloop beginnen. In een strak schema van acht minuten per groep renden groep 1/2a tot en met groep 4 rondjes voor zoveel mogelijk stempels. De leerlingenraad bestaande uit Tessa Neele, Fabian Dieker, Sem Neele, IJsbrand Scholten, Luni-Misha Heinen, Mees Walpoott, en Myrthe Ruitenberg hielpen de kleintjes door vooruit te lopen en de route aan te geven. Ze stempelden ook samen met enthousiaste ouders zodat ieder rondje ook daadwerkelijk genoteerd werd. Zonder uitzondering bleven de leerlingen tot de laatste seconde doorgaan, aangemoedigd door vele ouders en soms zelfs geholpen door een meelopende juf.

Krachten verdelen

De bovenbouw, die een grotere ronde moest lopen, deed qua fanatisme zeker niet onder voor de onderbouw. In 15 minuten werden vele stempels vergaard door vervolgens de groepen 5a & 5b, 6a & 6b, 7a & 7b, en 8. Hier was het zaak om de krachten te verdelen en dat ging de kinderen goed af.

Het was een genot om zoveel kinderen weer samen fanatiek te zien sporten en dat allemaal voor een mooie donatie voor KIKA en natuurlijk de zo gewilde nestschommel.

Grote inspiratiebron

Grote inspiratiebron was meester Wolter die om 14.15 uur na precies zes uur 62.8 km! had gelopen. Een meer dan geweldige prestatie die ook een aanzienlijk extra sponsorbedrag heeft opgeleverd.

De inschatting is dat er in totaal zeker 5000 euro is opgehaald.

Nieuws

menu