Melanie (17) zoekt haar redder in nood na ongeval in het bos: 'Ik wil de mountainbiker die me geholpen heeft graag bedanken'

Melanie Draak met haar paard. foto: Dali’s Fotografie

Het had een geweldige pony/paardenweek moeten worden voor Melanie Draak (17) uit ’s-Gravendeel. Een week lang genieten met andere paardenliefhebbers, instructie krijgen en rijden op de Woldberg bij Steenwijk. Het liep anders: ze kreeg een ongeluk, en kwam ten val midden in het bos. Een tweetal mountainbikers schoot te hulp. Een van hen wist Melanie te achterhalen om hem te bedanken, de ander heeft ze nog niet kunnen traceren.

„Ik zou hem heel graag willen bedanken, omdat hij me zo goed geholpen heeft”, zegt Melanie. Ze was mee met een vriendin en een fotograaf om te assisteren bij een fotoshoot. Zij hield het paard vast terwijl haar vriendin bezig was met de shoot. Op een bepaald moment schrok het paard ergens van, sprong naar voren, draaide zich om en om schopte Melanie in haar buik. Vervolgens ging het dier er vandoor. „Ik lag op de grond, de fotograaf ging achter het paard aan”, vertelt Melanie. Haar vriendin bleef als bevroren staan, die was ook heel erg geschrokken.

Ambulance

Ze bevonden zich op een kruising fietspad/wandelpad/ruiterpad. Eén van de twee mountainbikers belde 112 en ging naast haar zitten om te wachten tot de ambulance er was. Een tweede fietser wachtte op de parkeerplaats aan de Bergweg de ambulance op, om de wagen naar de plek te begeleiden waar Melanie op de grond lag. „De mountainbiker heeft al die tijd naast me gezeten en dat was heel fijn. Ik was wel bij kennis, maar had veel pijn.”

Gekneusde of gebroken ribben

In het ziekenhuis in Heerenveen bleek dat ze gekneusde of gebroken ribben had. Pijnlijk, maar weinig aan te doen, behalve wachten tot de klachten minder worden. Het gebeurde vorige week woensdag, halverwege haar vakantieweek. „Ik ben wel gebleven tot vrijdag, want ik wilde mijn paard zelf kunnen voeren, maar voorlopig kan ik zelf niet rijden. Bij paardrijden heb je juist je buikspieren nodig, en die kan ik nu niet aanspannen.”

In een vreemde omgeving

De aanwezigheid van de mountainbiker deed haar veel, juist omdat ze in een vreemde omgeving was, ver van huis. „Mijn ouders waren natuurlijk niet in de buurt, ik woon in de omgeving Dordrecht/Rotterdam, en moest alleen in de ambulance.” Het paard van haar vriendin, waarmee het voorval was gebeurd, was snel gevonden: het dier was aan de rand van het bos stil blijven staan.

Ze hoopt haar redder in nood te kunnen bedanken; reacties kunnen gestuurd worden naar steenwijkercourant@ndcmediagroep.nl; de krant zorgt ervoor dat ze doorgestuurd worden naar Melanie.


Nieuws

menu