Miljoenen voetstappen, Beatles en Stones, vis: van alles komt voorbij

Scène uit de theatervoorstelling VIS!

Scène uit de theatervoorstelling VIS! Foto: Marcel Krijgsman

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: René van Meurs, Nhung Dam, Marcel Harteveld, The Stones vs The Beatles, The Sound of Musicals, Vocal@Motion, VIS!, The Fortunate Sons (USA) en Tuschinski.

René van Meurs

De voorstelling ‘Hunkert’ van René van Meurs is te zien op woensdag 3 november, aanvang 20.00 uur. Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Want wat betekent het eigenlijk om liefde te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd ook helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen.

Nhung Dam

De multimediavoorstelling 3 miljoen voetstappen’ van Nhung Dam is te zien op 3 november , aanvang 20. 15 u u r . Actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam heeft in de Coronaperiode elke dag gewandeld. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. 3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid.


Marcel Harteveld

De voorstelling ‘Weet ik veel’ van Marcel Harteveld is te zien op donderdag 4 november, aanvang 20.15 uur. ‘Er is een verpleegkundige die kan ruiken of u Parkinson heeft. Van al het internetverkeer is 10-15% porno. 66% van de millennials weet zeker dat de wereld rond is. Dit soort dingen, daar zit mijn hoofd dus vol mee. Dankzij het internet. Ik ga de hele avond wetenswaardigheden op u loslaten. En wat u daar aan heeft? Weet ik veel.’


The Stones vs The Beatles

De voorstelling ‘The Stones vs The Beatles’ is te zien op vrijdag 5 november, aanvang 20.00 uur. Je was in de jaren 60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de oventoon. Nu wordt de ‘strijd’ opnieuw gevoerd in het theater: koopt u uw kaart voor het Stones, Beatles of het neutrale vak? Met o.a. meestergitarist Harry Sacksioni, Manny Angeletti (internationaal Paul Mc Cartney’s bekendste vertolker), Edward Reekers, Syb -Mick- van der Ploeg en een topband!


Vocal@Motion

De voorstelling ‘Tree of life’ van Vocal@Motion is te zien op zaterdag 6 november om 19.30 uur en zondag 7 november om 15.00 uur. Het is een voorstelling geworden over hoe het de groep de laatste 1,5 jaar is vergaan. Niet alleen corona en hoe ze daar qua zingen allerlei oplossingen voor hebben bedacht, maar ook over de ‘levensboom’ – de manier waarop je sowieso in het leven kan staan. De groep neemt je mee met muziek, theater en interactie in alle gebeurtenissen die zich daarbij afspelen. We vieren het leven, we zingen met elkaar – online en nu weer heerlijk live - maar hebben ook verdrietige momenten meegemaakt deze anderhalf jaar. Muziek kan dit alles heel goed verwoorden. Het staat midden in het leven van alle koorleden en na de voorstelling hopelijk ook bij het publiek!


The Sounds of Musicals

De voorstelling The Sound of Musicals is te zien op zaterdag 6 november, aanvang 20.00 uur. The Sound of Musicals is een wervelende voorstelling met musicalgezichten, geruggensteund door een ensemble en begeleid door een orkest. Tessa Sunniva (Op zoek naar Maria), Suzan Seegers, John Vooijs (onze eigen Tarzan) en Tony Neef maken samen een theatrale reis langs de hoogtepunten uit de musicalgeschiedenis. Als een muzikale achtbaan dendert deze voorstelling langs duister achteraf variété, protserige shows, “success stories“ van wereldfaam en een flinke dosis hits uit rockmusicals.


VIS!

De voorstelling ‘VIS’ met Marco Kraal is te zien op zondag 7 november, aanvang 15.00 uur. VIS staat garant voor een middag vol spannende, hilarische en bizarre verhalen over dat fascinerende dier met kieuwen én over mensen die soms letterlijk alles over hebben voor het vangen van een vis. In een anderhalf uur durend spektakel sleurt Marco je mee onder water en laat hij je kennismaken met reusachtige meervallen, reislustige palingen, geheimzinnige snoekbaarzen, leergierige karpers en tal van andere vissen die je in Nederland vaak ‘om de hoek’ kunt aantreffen.


The Fortunate Sons

De voorstelling ‘A Tribute to CCR’ van The Fortunate Sons is te zien op woensdag 10 november, aanvang 20.00 uur. Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. De Amerikaanse band The Fortunate Sons uit Chicago zet in de Nederlandse theaters een zeer authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische C.C.R.


Tuschinski

De voorstelling ‘Tuschinski’ van Theatergroep Toetssteen is te zien op woensdag 10 november, aanvang 20.15 uur. Theatergroep Toetssteen brengt een ode aan Abraham Tuschinski. Een ode aan zijn lef, zijn passie en zijn ongebreidelde dadendrang. Met als icoon zijn 100-jarige theater aan de Reguliersbreestraat. De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Uit Liefde meneer Tuschinski’ van de Steenwijkse auteur Tanya Commandeur.
Het script is geschreven door Erris van Ginkel.Ook te zien in De Meenthe: . Charly Luske op 11 november, Marjolein van Kooten op 11 november. Blaaskapellenfestival op 13 november. Ernst Hütter op 13 november. Pimp de Sint show op zondag 14 november. Nathalie Baartman op 18 november. Ton Kas op 19 november. Ya, dat is iets indisch op 21 november. Harrie Jekkers op 24 november. Kunstlezing Bruno Doedens op 24 november. Ron Muijzer op 24 november.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.