Minibiebs voorzien in een behoefte en vormen mooie aanvulling op de bibliotheken: 'Nu dit kastje hier staat, ga ik weer lezen'

Afgelopen zaterdag was het de Dag van de Minibiebs. Aan deze open dag deden 333 eigenaars van Minibiebs in heel Nederland mee. Marja Elslo uit Steenwijk zette de fietstocht ‘Read and Ride’ uit, die leesliefhebbers zaterdag en zondag langs 12 Minibiebs in Steenwijk en omgeving leidde. Waaronder de allernieuwste Minibieb, van Mien Westenbrink aan de Prinses Margrietstraat. Met haar 87 jaar is ze de oudste eigenaar.

Zaterdagochtend opende wethouder Trijn Jongman de Dag van de Minibiebs. Ze deed dat voor de ‘Bieb aan ’t Diep’ van Marja Elslo aan het Steenwijkerdiep.

Zaterdagochtend opende wethouder Trijn Jongman de Dag van de Minibiebs. Ze deed dat voor de ‘Bieb aan ’t Diep’ van Marja Elslo aan het Steenwijkerdiep. Foto: Sieb van der Laan

Zaterdagochtend om 10.00 uur opent wethouder Trijn Jongman de Dag van de Minibiebs. Ze doet dat voor de ‘Bieb aan ’t Diep’ van Marja Elslo aan het Steenwijkerdiep. Dat witte kastje bij haar voordeur is een plek waar buurtgenoten en bezoekers boeken kunnen lenen, ruilen of achterlaten. Omdat het zaterdag de Dag van de Minibiebs is, heeft ze daar nog twee extra kratten vol met boeken naast gezet.

Nieuws

menu