Miriam Slomp-Dekkers nieuwe voorzitter Stichting Terminale Thuishulp Noordwest Overijssel en hospice het Riemkehuis Steenwijk

Miriam Slomp-Dekkers.

Miriam Slomp-Dekkers. Aangeleverde foto

Tijdens de bestuursvergadering van is Miriam Slomp-Dekkers benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting Terminale Thuishulp Noordwest Overijssel en hospice het Riemkehuis Steenwijk. Zij volgt hiermee Koos Dalstra op, die na vele jaren voorzitter te zijn geweest door ziekte zijn functie moest neerleggen en inmiddels helaas is overleden.

Mede onder zijn betrokken leiding is het Hospice in Steenwijk uitgegroeid tot drie ruime appartementen en is het de coronaperiode goed doorgekomen.

Een hospice is een ‘bijna-thuis-huis’ voor ongeneeslijk zieke mensen, die hun laatste weken of maanden, om wat voor reden dan ook, niet thuis of in het ziekenhuis kunnen/of willen verblijven.

Het Riemkehuis biedt huiselijkheid, gastvrijheid, begeleiding en verzorging, een ‘thuis’ waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn kunnen sterven. Overdag zijn opgeleide vrijwilligers aanwezig. In de nacht is er professionele zorg. Bij voorkeur komt de eigen huisarts en professionele verpleging en verzorging van de gast mee naar Het Riemkehuis. Partner, familie en vrienden kunnen zorg blijven geven. Bezoek is altijd welkom, er zijn geen bezoektijden. Het Riemkehuis heeft drie appartementen alle met een volledig ingerichte ruime kamer, een keuken met noodzakelijke voorzieningen en eigen badkamer met toilet. De gast kan zijn/haar eigen sfeer aanbrengen door het meenemen van bijvoorbeeld schilderijen, foto’s, muziek en een huisdier. Het is mogelijk een extra bed in deze kamer te plaatsen. In elk appartement is onder meer aanwezig een aangepast bed, een sta-op-stoel, een muziekinstallatie, TV en Wifi.

Miriam Slomp-Dekkers woont al zo’n 16 jaar in onze gemeente en heeft naast haar ervaring als ondernemer en gemeenteraadslid, ook ruime ervaring in de zorgsector. Zij heeft vele jaren ervaring in ziekenhuizen, verpleeghuis en thuiszorg en draagt graag maatschappelijk haar steentje bij. „Sterven maakt onderdeel uit van ons leven en ik vind het belangrijk dat er goede zorg is voor mensen in de laatste fase van hun leven. Daar kunnen wij van betekenis zijn in de thuissituatie vanuit de terminale thuishulp en als dat niet meer gaat kunnen we dat bieden in het Riemkehuis. Daar draag ik graag mijn steentje als bestuurder aan bij.”

Jubileumjaar

De stichting en het hospice hebben volgend jaar een dubbel jubileumjaar en gaan dit jaar ook druk aan de slag met activiteiten voor volgend jaar. Een voltallig bestuur is hierbij van belang. Miriam: „Ik heb gereageerd op een vacature in de krant voor voorzitter, maar we zoeken ook nog een nieuwe penningmeester. Onze huidige penningmeester was vanaf de start betrokken en vindt het nu na al die jaren tijd voor overdacht. Dus mocht iemand dit lezen en interesse hebben, dan kan hij zich melden bij onze secretaris, gerryteu@ziggo.nl .”