Mishandeling in centrum van Steenwijk: politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in het centrum van Steenwijk, op zondag 30 april.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in het centrum van Steenwijk, op zondag 30 april.

Wie heeft er iets gezien van de mishandeling van twee mannen, op zondagochtend 30 april in het centrum van Steenwijk. Dat is de vraag van de politie, die op zoek is naar getuigen.

De twee mannen liepen rond 5.45 uur op de Meppelerweg toen er een woordenwisseling ontstond tussen hen en een groepje jongeren. Het groepje probeerde de mannen onderuit te schoppen. Dat gebeurde voor de pizzabezorger Domino’s.

De mannen liepen de Oosterstraat in, maar werden weer aangevallen door het groepje jongeren, nu bij de kaasboer. Daar bedreigde een andere jongeman, die zich bij het groepje had aangesloten, de mannen met mes. Ze moesten geld afgeven en één van de mannen werd daarbij ook mishandeld. Uiteindelijk wisten de twee mannen te ontkomen.

Gezocht

Het groepje jongeren bestond uit drie jongens en twee meisjes, met een lichte huidskleur en een jongen met een licht getinte huidskleur. De jongen die de mannen met een mes bedreigde had een lichte huidskleur, bond haar en blauwe ogen. Hij is rond de 1.80 meter lang en ongeveer 16 à 18 jaar oud.

Onderzoek

De politie is direct met een onderzoek gestart en analyseert camerabeelden van die zondagochtend. Verder is de politie op zoek naar getuigen van de mishandeling en naar wie weet wie de jongen met het mes is. Bellen met de politie kan via 0900-8844, of anoniem via de website meldmisdaadanoniem.nl.