Modeparade laat allernieuwste herfst- en wintermode zien tijdens Fashion Weekend Steenwijk

Ook vorig najaar was er een Modeparade.

Ook vorig najaar was er een Modeparade. Foto: Sieb van der Laan

Het halfjaarlijkse Fashion Weekend komt er weer aan. In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 september is in Steenwijk weer de allernieuwste herfst- en wintermode te zien. Beide dagen, zowel zaterdag als zondag, is er vanaf 13.30 uur doorlopend elk uur een modeparade door de winkelstraten en over de Markt.

De Steenwijker ondernemers zijn blij dat hun modelievende collega’s Steenwijk weer op de modekaart van Overijssel zetten. „Met de Modeparade heeft de modecommissie toch weer een mooi mode-evenement weten te organiseren. Samen trekken we de modekar,” klinkt het eensgezind. „In verband met het nog steeds geldende beperkingen in verband met het coronavirus is net als vorig jaar ook dit jaar weer gekozen voor de modeparade, maar hopelijk kan er volgend jaar weer gewerkt worden met modeshows op de catwalks voor de winkels.”

Er zijn weer twee parades:

De parade aan de Oosterstraat is vanaf 13.30 uur elk uur vanaf de Oosterpoort. De mobiele DJ start aan het begin van de Oosterstraat en bij elke deelnemende winkel stapt er een model in. Deze parade loopt tot aan de Markt en na een half uur gaat de hele parade terug vanaf de Markt naar het begin van de Oosterpoort. Deelnemers aan deze modeparade zijn HEMA, Wendy’s Kids Fashion, Bennen Modeschoenen, Shoeby Fashion, Sisl Lingerie, Bertus ten Hoor, Modehuis Ketel, Store6 Fashion & Interieur, Roel Fashion & Jeans en Forty49Nine.

In de Woldpromenade gaat het net zo. Vanaf 13.30 start elk uur de mobiele DJ vanaf de Woldpoort door de Woldpromenade en Kerkstraat tot aan de Markt en weer terug. Deelnemers aan deze modeparade zijn Ten Oever Mannenmode, BeYou Fashion & Living, Abito, Elja Mode, Nautic Blue Casual Men’s & Women’s Wear, Sense for Women, Salsa Mode & Jeans en Muurling Oogzorg.

Zo is er gelegenheid voor iedereen die komt kijken genoeg ruimte. Beide parades zijn op zaterdag en (koop)zondag tussen 13.30 en 16.00 uur. Er is voor iedereen iets bij. Geshowd worden onder meer dames-, heren- en kinderkleding, schoenen (zonne)brillen en trendy accessoires. Dus, wil je weten wat de nieuwste najaars- en winterkleuren en –trends zijn? Kom dan een kijkje nemen bij de Modeparade!

De organisatie is blij dat de modezaken in Steenwijk gezamenlijk dit alternatief neer kunnen zetten. De bezoekers krijgen een hele goede indruk van de allernieuwste trends en de rekken zijn goed gevuld met de nieuwste herfst- en wintercollecties zodat iedereen naar hartenlust kan shoppen. Ook staat in veel winkels het hele weekend een hapje en een drankje van een leuke attentie klaar.

‘s Zondags is het, traditioneel op de laatste zondag van de maand, koopzondag. De winkels zijn ook op zondag 26 september geopend van 13.00 tot 17.00 uur.