Monkey Fun Run gaat weer dwars door Steenwijk en krijgt dit jaar de titel: 'Steenwijk Vestingstad editie'

De eerste Monkey Fun Run in Steenwijk beleefde op zondag 14 juli 2019 een veelbelovende vuurdoop. Archief Wilbert Bijzitter

Dit jaar kunnen sporters hun hart weer ophalen met de Monkey Fun Run. De obstacle run gaat net als voorgaande jaren weer dwars door de stad Steenwijk. Deze obstakel run krijgt als titel ‘Steenwijk Vestingstad editie’. De eerste en tevens enige editie van het spektakel beleefde in juli 2019 een veelbelovende vuurdoop.

Na 2 jaar van afwezigheid door corona kan het evenement nu eindelijk een vervolg krijgen. Op zondag 17 juli kunnen deelnemers hun borst letterlijk nat maken, want je ze zullen diverse keren door en over het water moeten terwijl diverse obstakels in de weg liggen.

Meerdere afstanden

Ook dit jaar zijn er drie afstanden, vier, acht en twaalf kilometer rond en door het centrum van Steenwijk en bedrijventerreinen. Wie de route ‘Ringstaartmaki’ loopt krijgt een route van ongeveer 4 kilometer. Kies je voor de ‘Brulaap’ dan is het parcours 8 kilometer lang en ga je voor de ‘Gorilla’ dan is het parcours 12 kilometer lang. Het aantal hindernissen (obstakels) die je moet bedwingen hangt ook af van welke afstand je kiest.

Bij de 4 kilometer kom je 25+ hindernissen tegen, voor de 8 kilometer zijn dat er 35+ en bij de 12 kilometer zullen dat er 45+ zijn. Zo kan iedereen zijn eigen uitdaging kiezen. Voor diegene die al eens aan een obstacle run heeft meegedaan zoals Mud Masters of Strong Viking zullen vele obstakels terugvinden op het parcours in Steenwijk. „Naast dat wij een aantal unieke hindernissen hebben is de locatie ook uniek. Welke obstacle run kan zeggen dat ze dwars door het centrum, over de Wallen, door Park Rams Woerthe en langs de Ruxveense Plassen in zijn of haar stad gaan”, laat Frans van Dokkumburg namens de organisatie weten.

Tickets

Naast de reguliere tickets zijn er ook familytickets beschikbaar. Het familyticket is een combinatie ticket van één kind en één volwassene. Ideaal voor als je samen met je zoon of dochter wilt lopen. Je moet overigens minimaal 6 jaar zijn en in het bezit van een zwemdiploma. Ben je met een groep van minimaal 8 personen dan ontvang je 10 procent extra korting.

„Onze insteek als organisatie is om nadrukkelijk de fun factor hoog te houden. We werken daarom ook bewust niet met tijdwaarneming om zo het wedstrijdelement eruit te halen. Hoe tof is het namelijk om samen met je gezin, vrienden of teamgenoten samen deze strijd aan te gaan en elkaar er op de moeilijke momenten erdoorheen te helpen. We zien het dan ook echt als een dagje uit”, aldus Van Dokkumburg.

Heb je nog geen ticket? Scoor ‘m snel op via de website via monkeyfunrunsteenwijk.nl . Hier vind je ook meer informatie over de verschillende afstanden en het parcours.

Nieuws

menu