Nijenstede houdt open huis op Burendag. Bewoner Geert de Graaf ontvangt tientallen belangstellenden in zijn appartement. Geert is pas weduwnaar en hij is een van de redenen waarom Burendag zo belangrijk is

Geert de Graaf (84) uit Steenwijk heeft het zaterdag maar druk. De bewoner van woonzorgcentrum Nijenstede opent op Burendag zijn appartement. Iedereen mag komen kijken. De Graaf geniet van alle aanspraak. Hij heeft het moeilijk. Zijn vrouw Trijntje overleed vier maanden geleden.

Geert de  Graaf houdt open huis in zijn appartement in Nijenstede op Burendag. Geert heeft het moeilijk. Zijn vrouw overleed vier maanden geleden. Geert laat zien hoe belangrijk Burendag is.

Geert de Graaf houdt open huis in zijn appartement in Nijenstede op Burendag. Geert heeft het moeilijk. Zijn vrouw overleed vier maanden geleden. Geert laat zien hoe belangrijk Burendag is. Foto: Eelco Kuiken

De Graaf is de reden waarom Burendag zo belangrijk is. De krasse senior geniet, maar achter de ogen zit natuurlijk het peilloze verdriet van het grote gemis. Dan is het fijn om een opbeurend woordje te krijgen of kennis te maken met iemand die vervolgens regelmatig bij je op de koffie komt.

Nieuws

menu