Motorclub de Stoomfiets uit Steenwijk schenkt vijfhonderd euro aan Groene Wensboot in Ossenzijl

Els ten Berge, Fred Kerkkamp en Cor de Bruin van de Stoomfiets reiken de cheque uit aan Monique ter Beeke en Bob de Bakker van de Groene Wensboot. Foto: MC de Stoomfiets

Motorclub de Stoomfiets, voor toerrijders, sponsort elk jaar twee goede doelen met een geldbedrag van vijfhonderd euro. De motorrijders hadden al 500 euro geschonken aan de ouderen Soos in gebouw de Klincke en stellen eenzelfde bedrag, 500 euro, beschikbaar aan ‘de Groene Wensboot’ in Ossenzijl.

„Onze club wil ook anderen, die niet zo gemakkelijk als wij erop uit kunnen, van onze mooie omgeving laten genieten. Dat ondersteunen we graag financieel”, zegt Cor de Bruin van MC de Stoomfiets. „De Groene Wensboot voldoet daar helemaal aan. Door de inzet van een groot aantal vrijwilligers kunnen ook mensen met een beperking het waterrijke gebied in de Kop van Overijssel ontdekken”, zo vervolgt de Bruin. De cheque werd door hem in aanwezigheid van Els ten Berge en Fred Kerkkamp overhandigd aan Monique ter Beeke en Bob de Bakker van de Groene Wensboot.

Alles met vrijwilligers

„Onze organisatie draait geheel op vrijwilligers”, vertellen Monique en Bob. Zij vervolgen: „Door Corona heeft de boot twee jaar stil gelegen. Deze gift is dan ook bijzonder welkom. Na twee jaar is duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is dat de gasten weer toestromen. Deze donatie zullen we dan ook gebruiken om de boot te promoten bij de doelgroep.”

De Groene Wensboot is een fluisterboot voor mensen die aan een (elektrische) rolstoel of bed gebonden zijn. Zij kunnen via de personenlift gemakkelijk aan en van boord komen. „De boot is gelijkvloers en heeft een sanitaire ruimte met toilet, wastafel, verstelbare verzorgingstafel en tillift. De boot biedt plaats aan tien gasten, waarvan maximaal twee mensen in een rolstoel of één persoon op een rol-bed.”

Voor meer informatie over de Groene Wensboot: www.groenewensboot.nl .

Nieuws

menu