Motorcoureur Jeffrey Buis krijgt Hans de Beaufort-beker: 'Bijzonder om tussen de grote sportnamen te staan'

Jeffrey Buis krijgt de prijs uit handen van Barry Veneman. Foto: Randy van Maasdijk

Een bijzonder moment voor motorcoureur Jeffrey Buis. Hij kreeg vandaag van de KNMV de Hans de Beaufort-beker uitgereikt voor zijn prestatie in de strijd om de wereldtitel Supersport 300 in 2020. De 19-jarige coureur kreeg de prijs uitgereikt door KNMV topsport coördinator Barry Veneman, zelf oud-winnaar van deze onderscheiding.

De Hans de Beaufort-beker is de hoogste Nederlandse motorsportonderscheiding van de KNMV en wordt jaarlijks uitgereikt aan de motorsporter die niet alleen succesvol is in de sport, maar zich ook het best heeft ingezet voor de belangen van de sport. De winnaars van de laatste jaren waren Glenn Coldenhoff (2019), Jeffrey Herlings (2018, 2016, 2015), Etienne Bax (2017) en Michael van der Mark (2014).

Testdag op TT-circuit

Door de coronasituatie kon Jeffrey nu pas de beker in ontvangst nemen tijdens een testdag op het TT Circuit Assen. Barry Veneman: ,,De prijs is voor coureurs die zich niet alleen op de baan, maar ook daarnaast onderscheiden met hun persoonlijkheid. Je bent nog altijd gewoon Jeffrey, gewoon jezelf, zeker ook dankzij je ouders. Je zet je in voor stichting Against Cancer en als het even kan ben je erbij op de baan om jeugd te begeleiden. Dat maakt jou een zeer terechte naam, gegraveerd op deze beker.”

Buis is blij met de prijs: ,,Echt heel bijzonder om nu tussen grote motorsportnamen als Egbert Streuer, Michael van der Mark en Jeffrey Herlings te staan. Niet te geloven, wat vet. Ik ben er best wel even van onder de indruk.”

Nieuws

menu