Mountainbikers mogen zondag eindelijk van start

De voormalige Amerikaanse basis is de startlocatie. Archieffoto: Mediahuis Noord

Blijdschap bij mountainbikevereniging Havelte en omstreken. Twee keer was er geen ‘go’ voor een wedstijd in de jaarlijkse wintercompetitie. Vanwege de coronamaatregelen ging er een streep door de wedstrijden op 9 januari in Havelterberg en 23 januari op de Woldberg.

„Komende zondag 6 februari op Havelterberg mogen we wel”, zo klinkt het uit de mond van clubman Wolter Bosscha. Op zondag 20 februari wordt er op de Woldberg gereden. „En we hopen op zondag 6 maart nog een extra finalewedstrijd te kunnen houden in Havelterberg. Dat is afhankelijk van de terreineigenaren en wedstrijdkalender.”

‘Startlocaties’

De startlocatie voor de wedstrijd op de Woldberg is aan Het Goor 1a in Baars. „In Havelterberg wordt uiteraard voor de locatie van de voormalige Amerikaanse basis aan de Ruiterweg gekozen.” Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden is een inschrijving bij de KNWU noodzakelijk. „Dat is het eerdere basislidmaatschap.” Dit kan voor leden van MTB Havelte door de vereniging worden geregeld. De kosten van € 7,00 zullen via automatische incasso in rekening worden gebracht. Indien je dit wilt kun je een mailtje sturen naar ledenadministratie@mtbhavelte.nl.

Naast een aanmelding bij de KNWU is een startlicentie noodzakelijk. „Deze kun je zelf aanvragen op ‘Mijn KNWU’, zodra je bent aangemeld.” Meer informatie over licenties en kosten staan op de website van de KNWU. Bijschrijven ter plaatse is ook mogelijk. Betaling kan dan uitsluitend met pin. Tijdens de wedstrijden wordt gereden met elektronische tijdwaarneming. „Je dient hiervoor in bezit te zijn van een Mylabs transponder. Denk daarbij om de registratie.” Voor degene die geen transponder hebben zijn deze ter plekke te huur. Bij vragen kan er een mailtje naar wedstrijd@mtbhavelte.nl.

Nieuws

menu