Muziek voor iedereen

The Simon & Garfunkel Revival Band.

The Simon & Garfunkel Revival Band. Foto: Rabo Theater de Meenthe

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Simon & Garfunkel Revival Band, Niko van der Klugt, Erwin Nyhoff, Christelijke Muziekvereniging Crescendo, Dyka Vestingsfestival en JWF Kapel.

Simon & Garfunkel Revival Band

De voorstelling ‘The music of Simon & Garfunkel’ van Simon & Garfunkel Revival Band is te zien op woensdag 20 oktober, aanvang 20.00 uur. Er zijn maar weinig duo’s van wie de stemmen zo perfect samensmelten als die van Simon & Garfunkel. Vooral in de jaren zestig waren Paul Simon en Art Garfunkel leveranciers van schitterende hits vol perfecte samenzang. Dat geldt helemaal zo voor de twee vertolkers in deze band. “Zo’n goede samenzang wordt zelden gehoord” is een van de vele recensies van hun concerten. Vele bezoekers staan met open mond te luisteren om zoveel muzikaliteit. Doe je ogen dicht en je waant je in de zestiger jaren of bezoeker bij hun wereldberoemde Central Park concert.


Niko van der Klugt
De kunstlezing ‘Een ode aan de verbeelding’ van Niko van der Klugt is te zien op woensdag 20 oktober, aanvanG 20.15 uur. Niko van der Klugt (Amsterdam 1954) nu 12 jaar woonachtig in Zuidveen Steenwijkerland, heeft een grafische opleiding en een lang werkverleden als onafhankelijk lichtontwerper (1985 t/m 2015) voor theater-en moderne dansproducties in binnen en buitenland, evenementen, architectuur en locatieprojecten, tentoonstellingen en musea. In deze lezing voor de CBK legt hij verbindingen van (theater) licht, architectuur, fotografie en typografisch werk door het tonen van beelden van eigen werk en uiteenlopende beeldend kunstenaars, architecten, grafici, fotografen en lichtkunstenaars en de door hun gecreëerde belevingen. Een stortvloed aan beelden. Een ode aan de verbeelding.


Erwin Nyhoff
De voorstelling Legends from heaven’ van Erwin Nyhoff is te zien op vrijdag 22 oktober, aanvang 20.15 uur. “Over de doden niets dan goeds!” zegt Erwin Nyhoff die de komende tijd in het theater de overleden legendes van de popmuziek zal eren. Gewapend met louter zijn gitaar en zijn fantastische stem zal hij op zijn eigen pure onnavolgbare wijze de schitterende songs vertolken en de fantastische muziek van deze grootheden opnieuw tot leven wekken. Legendes die zullen neerdalen vanuit de hemel zijn onder andere Elvis Presley, John Lennon, Freddie Mercury, Jim Morrison, Leonard Cohen en David Bowie om er maar eens een paar te noemen.


Christelijke Muziekvereniging Crescendo
Het najaarsconcert van Christelijke Muziekvereniging Crescendo Steenwijk is te zien op zaterdag 23 oktober, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.


Dyka Vestingsfestival

Ben jij klaar voor een feestje? Op 14 september 2021 werden de coronamaatregelen door het kabinet versoepeld. Voor de heren van Tafelronde 93 Steenwijk aanleiding om onder de naam DYKA VestingsFestival op 23 oktober 2021 samen met een aantal horecaondernemers een spectaculair en gezellig feest te organiseren in de evenementenhal van De Meenthe in Steenwijk. De hoofdsponsor is DYKA uit Steenwijk.
JWF Kapel
Het relatieconcert van het Johan Willem Friso Kapel is te zien op woensdag 27 oktober, aanvang 20.00 uur. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) heeft inmiddels een vaste plaats in het programma van De Meenthe. De kapel is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht en verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Bij de concerten staat het muzikaal erfgoed hoog in het vaandel. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Ook begeleiden de musici artiesten. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek

Ook te zien in De Meenthe: Rumag op 28 oktober. Klassiekers met Koolhoven op 29 oktober. Freek de Jonge op 29 oktober. Maastreechter Staar op 30 oktober. Zoutmus op 30 oktober. René van Meurs op 3 november. Nhung Dam op 3 november. Marcel Harteveld op 4 november. The Stones vs The Beatles op 5 november. The Sound of Musicals op 6 november. Vocal@Motion op 6 en 7 november. VIS TV op 7 november. The Fortunate Sons (USA) op 10 november. Tuschinski op 10 november.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.