Muziekshop Jan de Vries is zaterdagmiddag 'open voor afhaal': 'We zijn het een beetje zat..., we willen écht weer open'

Muziekshop Jan de Vries in Steenwijk staat behoorlijk vol met instrumenten. ‘Alles staat klaar voor de verkoop’, zegt Eelco de Vries, die samen met broer André en de nodige hulptroepen de winkel runt. „Dus liever vandaag dan morgen open! We zijn het een beetje zat zo onderhand.”

Eelco de Vries bij de nieuwe gitaarwand in de Muziekshop aan de Weemstraat. Links is een deel van het nieuwe podium te zien. 'We zijn er helemaal klaar voor om weer open te gaan'.

Eelco de Vries bij de nieuwe gitaarwand in de Muziekshop aan de Weemstraat. Links is een deel van het nieuwe podium te zien. 'We zijn er helemaal klaar voor om weer open te gaan'. Foto: Mediahuis Noord/Marianne Weegenaar

„Ik doe het naast mijn baan, dus het is eigenlijk puur uit de hand gelopen hobby, maar ook wij merken nu dat het financieel heel lastig begint te worden”, vertelt hij. En daarom wil hij graag zijn klanten weer eens in het écht zien en is hij morgen (zaterdag) tussen 13.30 en 17.00 uur ‘open voor afhaal’. „Maar ook als je alleen ‘praatje’ wilt halen, ben je welkom.” Dat het er nu op lijkt dat de niet-noodzakelijke winkels in ieder geval weer op afspraak open mogen, is voor hem dan ook goed nieuws.

Podium

Nieuws

menu