Muzikale week in De Meenthe

De voorstelling ‘Honouring Linda Ronstadt & Friends’ met het Uur van de Wolf is zaterdag 8 oktober te zien.

De voorstelling ‘Honouring Linda Ronstadt & Friends’ met het Uur van de Wolf is zaterdag 8 oktober te zien. Foto Mischa Muijlaert

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Joost Spijkers, Dublin Legends, Beyond the Music, Het uur van de wolf, Dutch String Collective en Herman van Veen.

De voorstelling ‘Hotel Spijkers’ van Joost Spijkers is te zien op woensdag 5 oktober, aanvang 20.00 uur. Voor zijn vorige voorstelling Spijkers II won Spijkers de Poelifinario in de categorie Kleinkunst, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. En nu, na het winnen van de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het nummer Welkom Thuis uit Hotel Spijkers is Joost klaar voor het grote publiek! Welkom dus. Hier, in Hotel Spijkers, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Dublin Legends

De voorstelling van de Dublin Legends is te zien op donderdag 6 oktober, aanvang 20.00 uur. The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen.


Beyond the music

De voorstelling ‘The Joshua Tree’ van Beyond the music is te zien op vrijdag 7 oktober, aanvang 20.00 uur. Beyond The Music is ontstaan uit de inspiratie om muzikale grootheden te eren. Dit middels iconische hedendaagse rockmuziek te verfraaien met weelderige orkestrale arrangementen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kern van het oorspronkelijk werk. Het eerste eerbetoog komt U2 ten deel: het baanbrekende album The Joshua Tree.


Het uur van de wolf

De voorstelling ‘Honouring Linda Ronstadt & Friends’ met het Uur van de Wolf is te zien op zaterdag 8 oktober, aanvang 20.00 uur. In dit twee uur durende West Coast Rock, Folk, Americana muziekspektakel, nemen Lana Wolf (o.a. The American Country Legends, The Queen Experience, Rockopera in Concert) en haar dijk van een band u mee naar de roerige jaren ‘70 tot aan 2006, het jaar waarin Linda Ronstadt haar laatste album opnam. Lana Wolf en haar band, garanderen u een avond, die u muzikaal nog lang zal heugen!


Dutch String Collective

De voorstelling ‘Schubert’ van Dutch String Collective is te zien op zondag 9 oktober, aanvang 15.00 uur. Luister naar de prachtige muziek van Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Leer hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. De beroemde stukken die hij schreef worden gespeeld door uitmuntende musici, The Dutch String Collective. Het Dutch String Collective bestaat uit een groep gerenommeerde strijkers uit de klassieke muziek. Samen met meesterpianist Jonathan Waleson spelen ze de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert.

Nog meer te zien: Herman van Veen op 11 oktober (uitverkocht). Hans Peter Roel op 11 oktober. JWF kapel op 12 oktober. The LSB Experience op 13 oktober. Undercover world of pop op 14 oktober. Erik Krikke op 14 oktober. Mart Hoogkamer op 14 oktober. Waylon op 15 oktober. Koos & Moos op 16 oktober. Schumann & Zoon op 16 oktober. Assepoester op 17 oktober. Brandweerman Sam op 18 oktober. Jasper van Kuijk op 18 oktober. Jeroen Linssen op 26 oktober. Hoog Spel op 27 oktober. Daphne Gakes op 27 oktober. Nielson op 28 oktober. Undercover World of Pop op 28 oktober. Blaaskappellenfestival op 29 oktober. Jasper Prins op 30 oktober.