NMF Kamermuziekfestival ook in deze regio

Prachtige muziek op prachtige locaties, zoals hier op Landgoed Eerde. Foto: Marco Borggreve

Op 8, 9 en 10 oktober worden tijdens het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten door het hele land concerten met kamermuziek uitgevoerd. Voor dit exclusieve festival opent Natuurmonumenten de deuren van historisch erfgoed, zodat het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) daar een podium kan bieden aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen. Kom luisteren bij Bezoekercentrum De Wieden, of in het Waterloopbos, of bij Kasteel Eerde. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.nm.nl/kmf.

Bezoekerscentrum De Wieden:

Zaterdag 9 oktober speelt muzikale duizendpoot Chieko Donker Duyvis en haar ensemble Menestréis. Dromerige klanken van cello, zang, gitaar en contrabas monden uit in eigenzinnige latin jazz, klassieke muziek en Braziliaanse grooves. Of luister zondag 10 oktober naar de prachtige klanken van het trio La Rondinella met vrolijke Engelse muziek uit de zeventiende eeuw op historische instrumenten.

Waterloopbos

Beleef zaterdag 9 oktober een uniek muzikaal avontuur met het Hydra Quartet & Friends tussen de waterbouwkundige modellen. Luister naar de bewerking voor strijksextet van de beroemde Zesde symfonie van Ludwig van Beethoven. Of geniet zondag 10 oktober van het programma met eigen composities en gearrangeerde jazz door het Edson Ensemble. Klassiek en jazz worden gemixt en vloeien samen tot nieuwe stukken.

Kasteel Eerde

De concerten vinden plaats op de gerestaureerde bel-etage, omringd door wandtapijten met mythologische figuren uit de Metamorfosen van Ovidius. Op vrijdagavond speelt het Chloé Piano Trio onder meer muziek geïnspireerd op de wandtapijten. Op zaterdagmiddag brengt het Brackman Trio werk van Zemlinsky en J. Brahms ten gehore. Op zaterdagavond kunt u genieten van het veelgevraagde Oyster Duo met pianiste Anastasia Federova en contrabassist/cellist Nicholas Santangelo Schwartz. Op zondagmiddag sluiten José Nunes en Pieter Bogaert de concerten af met een compleet Metamorfoses-programma.

Nieuws

menu