NVA viert 20-jarig bestaan met Autismedag in De Meenthe

De Autismedag wordt gehouden in Rabo Theater De Meenthe. Foto Willem Braam

De NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) Steenwijkerland viert op zaterdag 11 februari haar 20 jarig bestaan in Rabo Theater De Meenthe aan het Stationsplein 1. De dag is van van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit, Om 10.00 uur wordt de opening verricht door wethouder Trijn Jongman. De hele dag is er een informatiemarkt in het Grand Café. ’s Morgens is er van 10.30 tot 12.00 uur een lezing met als thema: ‘Wij zijn allemaal mensen’. Spreekster is de 31-jarige Babette van Berkel. Babette kreeg haar diagnose autisme op haar 18e jaar. ‘s Middags is er van 13.30 tot 15.00 uur een lezing over Autisme: nieuwe inzichten. Spreker is Pascal van IJzendoorn, 40 jaar. Pascal is auteur van het boek: ‘Help, ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist’. De lezingen zijn in het Dyka Vestzaktheater.

De Autisme Ervaringstent tussen 11.00 en 15.00 uur bezocht worden in Zaal 3. In deze tent kunnen de bezoekers zelf ervaren wat het betekent omringd te worden door zoveel beeld en geluid, dat een selectie bijna niet meer mogelijk is. De hoeveelheid prikkels die in een keer binnenkomt is te groot om daarbinnen onderscheid te maken. Dit geheel zorgt voor een gevoel van overspoeld raken. Het is een 4 minuten durende ervaring, die best heftig is.

Voor het bijwonen van de lezingen is aanmelden wenselijk in verband met een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan via nva.steenwijkerland@autisme.nl

Nieuws

menu