Na 22.00 uur in de kroeg blijven hangen vanavond mag, maar vergeet niet te reserveren!

Café De Karre is blij met de versoepelingen, maar waarschuwt tegelijkertijd: 'We zijn nog niet terug bij normaal!' foto: De Karre

Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt het goed als horecagelegenheden vanavond (vrijdag) tussen 22.00 uur en middernacht openblijven. Eigenlijk gaat de versoepeling van de coronaregels voor de horeca pas morgen in. Maar de minister vindt het geen probleem als burgemeesters daar mild mee omgaan. Ook in Steenwijkerland hoeven de cafés tussen 22.00 en 24.00 uur vanavond geen boa’s te verwachten.

De horeca zou eigenlijk vanavond nog om 22.00 uur dicht moeten. Ook burgemeester Bats gedoogt nu deze langere openingstijd, omdat op zaterdagochtend de nieuwe versoepelingen in gaan.

„We gunnen het mensen om te genieten, maar doe het mate en denk aan de maatregelen”, zegt Bats.

Ook Aleida Kranendonk van café de Karre begrijpt dat mensen het idee krijgen van ‘jeee we mogen weer normaal’. „Maar dat is niet het geval”, waarschuwt ze. „Wij hanteren voor de komende periode max. 50 gasten. Wil je zeker zijn van een plekkie? Reserveer dan! Op is-lit.nl kunnen mensen zien waar nog plek is of waar het vol is (dat is het overzicht van de horeca Steenwijkerland). Ook de 1,5 meter afstand blijft nog.”


Nieuws

menu