Nationaal Theaterweekend: voor een tientje naar het theater

Robin Hood is in deze versie vrouwelijk. Foto Rabo theater De Meenthe

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: : Flip Noorman, Frank Meester, Debby Petter, Daniel Arends, Robin Hood en Leo Blokhuis.


Flip Noorman

De voorstelling ‘zingt Tom Waits’ van Flip Noorman is te zien op woensdag 25 januari, aanvang 20.00 uur. Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn. Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

Frank Meester

De lezing ‘Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen’ van Frank Meester is te zien op woensdag 25 januari. Als je je bureau opruimt en alles keurig in een categorie probeert te stoppen, zit je altijd met wat restproducten die je nergens kwijt kunt. De perfecte ordening bestaat eigenlijk niet. Dat is tenminste wat Frank Meester beweert in zijn boek Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Als het ons al niet lukt om ons bureau perfect te ordenen, zal het dan ooit lukken om een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar steekt? En wat is nog een goed leven in een inconsequente wereld? In zijn lezing zal Meester in gaat op dergelijke vragen.

Debby Petter

De voorstelling ‘Niet te geloven’ van Debby Petter is te zien op woensdag 25 januari. Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap. Een sekte waarin god alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar vijftiende begint ze te twijfelen aan alle verstikkende waarheden. Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: als God bestaat heeft hij het zo niet gewild.

Daniel Arends

De voorstelling ‘Thuis praat ik bijna nooit’ van Daniel Arends is te zien op donderdag 26 januari, aanvang 19.15 uur. En zijn voorstelling ‘God is mijn rechter’ begint om 21.15 uur. Lieve mensen, ik treed 2 keer per avond op. Ik speel 2 verschillende stand up comedy-shows van ruim een uur. De 1e show is getiteld: „Thuis praat ik bijna nooit” en de 2e show is getiteld: „God is mijn rechter” Je kan kiezen naar welke je gaat, maar je kan ook naar allebei. Veel plezier. Daniel

Nationaal Theaterweekend: voor een tientje naar het theater

Robin Hood 8+

De familiemusical Robin Hood gespeeld door Nationaal Jeugd Muscial Theater is te zien op vrijdag 27 januari, aanvang 19.30 uur. Al honderden jaren worden de verhalen van Robin Hood verteld, over een geweldige boogschutter die met een groep vogelvrijverklaarden in de bossen van Sherwood woont. Robin verzet zich tegen het onrecht in de wereld door te stelen van de rijken en te geven aan de armen. Verliefd op Lady Marian, opgejaagd door Sherrif Guy van Gisborne speelt Robin een gevaarlijk spel. In deze moderne, prikkelende voorstelling voor en door kinderen van deze tijd, zien jullie een Robin die jullie nog nooit hebben gezien. Heldhaftiger dan ooit, en een voorbeeld voor ons allemaal.

Leo Blokhuis

De voorstelling ‘A love letter to...1983’ van Strange Brew & Leo Blokhuis is te zien op zaterdag 28 januari, aanvang 20.00 uur. In de tweede editie van A Love Letter To… gaan we veertig jaar terug, naar 1983. Het jaar van de Heineken-ontvoering, de eerste Nederlandse reageerbuisbaby en Return of the Jedi . In Den Haag demonstreren ruim een half miljoen mensen tegen De Bom. We maakten kennis met de compact disc en David Bowie, The Police en Michael Jackson voerden de hitlijsten aan. Leo Blokhuis neemt ons in dit muzikale theatercollege mee terug naar ’83. Hoe zag de wereld eruit? En wat zien en horen we daar nu nog van terug? Verwacht een avond vol wereldnieuws, persoonlijke verhalen en vooral héél veel muziek. Met recht een goed begin van een gelukkig nieuw jaar.

Nog meer te zien


Erik Neimeijer op 2 februari. Andre Kuipers op 3 februari. Queen the Music op 4 februari. Yvonne Steen op 7 februari. Nienke Plas op 8 februari. Maiden United op 9 februari. Supertrap op 10 februari. Ramon Chatrer op 10 februari. Henry van Loon op 11 februari. Ronald Goedemondt op 15 februari (uitverkocht). Mark van Vliet op 15 februari. Zoutmus op 16 februari. Best of Ireland op 17 februari. Soul Mosquitos op 17 februari.Tineke Schouten op 18 februari (uitverkocht). Regels van Floor op 19 februari. Het grote race circus op 22 februari. Thijs Ringelberg op 22 februari.


Nieuws

menu